Мінфін - Курси валют України

Встановити
30 вересня 2017, 14:33

Всі автомобілі Ford будуть електричними до 2030 року

Компанія Ford розкрила плани електрифікації свого модельного ряду і переходу на альтернативні види палива до 2030 року. Про це повідомляє прес-служба компанії.

Компанія Ford розкрила плани електрифікації свого модельного ряду і переходу на альтернативні види палива до 2030 року.
Фото: ibtimes.co.uk

Ford інвестує в програму електрифікації модельного ряду $4,5 млрд, що дозволить в найближчі 5 років випустити 13 нових моделей з електричним приводом.

Вони будуть включати гібридні версії пікапа F-150 і спорткара Mustang, гібридний фургон Transit Custom, ща заряджається, дві гібридних моделі для поліції, автономний автомобіль з гібридним приводом для використання в якості таксі або в сервісах каршерінга (2021 рік).

Читайте також: Ford тестує мову візуальної комунікації для безпілотних автомобілів

Планується, що до 2020 року понад 40% всіх моделей Ford отримають версії з електричним приводом. В цьому ж році почнеться виробництво повністю електричного компактного кросовера, який на одному заряді може проїхати близько 480 км.

Зокрема, Ford інвестує $700 млн у виробництво електричних та автономних автомобілів на виробничому майданчику у Флет Рок (ш. Мічиган). Там в 2020 році почнеться випуск нового електричного кросовера, а в 2021 році — автономного автомобіля для райдшерінга і каршерінга. Крім того, Ford розгортає програму розробки батарей в Європі і Азії.

Щоб полегшити прийняття ринком акумуляторних електромобілів масового сегмента, Ford також підписав меморандум про взаєморозуміння з BMW Group, Daimler AG, Volkswagen Group, Audi і Porsche, який передбачає створення мережі станцій швидкої зарядки в Європі.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися