Мінфін - Курси валют України

Встановити
29 вересня 2017, 15:49

НБУ змінює вимоги до звітності банків

Національний банк України внес зміни до статистичної звітності, яку банки подають регулятору. 

НБУ змінює вимоги до звітності банків
Фото: 112.uа

Про це йдеться повідомленні регулятора. 

Банки більш детально звітуватимуть НБУ про здійснені ними кредитні операції. Зміни впроваджені в межах підготовки до запуску Кредитного реєстру НБУ, йдеться у повідомленні Нацбанку.

«Нова форма статистичної звітності дозволить Національному банку накопичити базу даних щодо кредитних операцій банків і побачити загальну картину кредитних історій у банківському секторі. У майбутньому така база дасть можливість регулятору швидко та ефективно реалізувати закон про Кредитний реєстр НБУ. Це стане одним з елементів стратегії розвитку масового кредитування в Україні», — зазначила заступник Голови НБУ Катерина Рожкова.

Читайте також: Нас не цікавлять дрібні споживчі кредити

Зміни до Правил організації статистичної звітності передбачають, зокрема:

— запровадження нової форми статистичної звітності, за якою банки звітуватимуть про кредитні операції з боржниками (фізичними та юридичними особами);

— розширення форми статистичної звітності, за якою банки звітують про концентрацію ризиків за активними операціями з контрагентами та пов’язаними з банком особами.

«Подавати до Національного банку звітність за новою формою у тестовому режимі банки повинні, починаючи зі звітності за станом на 1 жовтня 2017 року», — йдеться у повідомленні.

Слідкуйте за цікавими і ексклюзивними матеріалами «Мінфіну» в Viber

Коментарі - 1

+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
29 вересня 2017, 16:17
#
Банки все зажимают и зажимают, а как государство контролирует в этом вопросе фин.компании и ломбарде и т.п. Нац.фин послуг вообще что-то делает в этой жизни?!
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися