Мінфін - Курси валют України

Встановити
29 вересня 2017, 20:00

Головне за тиждень: перевірка доходів банківських клієнтів, нюанси депозитних договорів і прогнози від МВФ

Гривня може подешевшати до 27,90 грн/$ на кінець 2017 року і до 29,55 грн/$ — до кінця наступного. Такий висновок міститься в свіжому випуску «Україна: перспективи розвитку. Консенсус-прогноз», опублікованому Мінекономрозвитку.

Підсумки тижня. Як ми ще не кидали інвесторів

Долар дорожчає. Хвилі від зростання ставок в США докочуються штормом до ринків, що розвиваються. Транш МВФ для України залишається під питанням. А з валютного ринку почали надходити тривожні сигнали. Підсумки тижня, що минає, в своєму блозі на НВ традиційно підвів Сергій Фурса.

Звідки гроші. Банки перевірять доходи українців

Банки починають перевіряти джерела походження коштів українців. Питання можуть задавати при проведенні будь-яких фінансових операцій, якщо банкіри вирішать, що вони ризиковані. «Мінфін» розбирався, кому банки будуть відмовляти в обслуговуванні.

Також читайте: Як банки перевіряють доходи ФОПовців

У рейтингу економічних свобод Україна посіла 149 місце зі 159

У рейтингу країн за рівнем економічної свободи Україна посіла 149 місце зі 159 можливих. Про це свідчать дані доповіді «Економічна свобода в світі: щорічний звіт-2017» Інституту Фрайзера.

Україні потрібна визначеність в питанні призначення керівника центробанку — МВФ 

Постійний представник Міжнародного валютного фонду в Україні Йоста Люнгман поговорив з «Мінфіном» про реформи в кулуарах Ukrainian financial forum — 2017, організованого групою ICU. Він також пояснив, що Києву потрібно зробити, щоб отримати наступний транш МВФ.

Про що в НБУ розповіли керівникам 40 великих банків

У минулий вівторок представники центробанку розповіли банкірам про те, щовідбувається в стінах регулятора, в банківському секторі і в українській економіці вцілому. Вийшло досить оптимістично. "Мінфін" вибрав головне.

Шість нюансів депозитних договорів

Для вкладників як ніколи актуальним є питання: як вибрати найвигідніший варіант та отримати максимальний дохід за депозитом? Як правило, труднощі виникають вже на етапі вибору вкладу. Банки розробили десятки депозитних програм з найрізноманітнішими ставками та умовами. «Мінфін» вирішив розібратися, чим вони відрізняються.

Костянтин Ворушилін: Переплачувати за активи ніхто не хоче

Фонд гарантування вкладів не зміг продати активи банків-банкрутів, які перебували в заставі у НБУ, на американських біржах. З молотка хотіли пустити два пула, зі стартовою вартістю понад $20 млн і и $30 млн кожен. Сумарно до них входили права вимоги за кредитами на суму понад 13 млрд гривень.

Шахраї вигадали новий спосіб проникати в «Приват24»

Аферисти навчилися використовувати можливості Інтернет-банкінгу в своїх цілях. Для цього все частіше використовують мобільну сім-карту, до якої прив'язаний Інтернет-банкінг власника картки. Про це йдеться в дайджесті Національної програми сприяння безпеці електронних платежів і карткових розрахунків SАFЕ CARD.

НБУ розпочав щомісячно оприлюднювати показники діяльності банків

Національний банк України розпочав регулярне оприлюднення інформації про індивідуальні показники діяльності банків щомісячно.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися