Мінфін - Курси валют України

Встановити
29 вересня 2017, 11:33

У 2020 Україна почне автоматичний обмін даними між фіскальними органами

Україна планує почати автоматичний обмін інформацією про фінансові рахунки нерезидентів за міжнародним стандартом (Common Reporting Standard), який був розроблений ОЕСР і схвалений G20, в 2020 році.

У 2020 Україна почне автоматичний обмін даними між фіскальними органами
Фото: nv.uа

Про це повідомив міністр фінансів Олександр Данилюк під час зустрічі з представниками Організації економічного співробітництва і розвитку (ОЕСР), передає прес-служба Мінфіну.

Данилюк зазначив, що перший обмін податковою інформацією відбудеться за результатами 2019 року.

«Така дата є цілком реалістичною. Ми розуміємо, що на той час треба внести відповідні зміни в законодавство і забезпечити високі стандарти конфіденційності та безпеки даних», — зазначив міністр.

Таким чином, Україна приєднається до понад 100 країн світу, які вводять цей новий стандарт з обміну інформацією для боротьби з ухиленням від сплати податків.

У свою чергу, представники ОЕСР запевнили міністра фінансів в тому, що готові активно співпрацювати з Україною в цілях недопущення ухилення від оподаткування та відмивання коштів.

Сторони також обговорили хід імплементації Плану дій BEPS (Base Erosion and Profit Shifting — План заходів з протидії розмивання податкової бази і виведенню прибутку з-під оподаткування).

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися