Мінфін - Курси валют України

Встановити
28 вересня 2017, 9:24

У Фонді гарантування прокоментували претензії АМКУ

Директор-розпорядник Фонду гарантування вкладів фізосіб Костянтин Ворушилін вважає, що розслідування Антимонопольного комітету — «замовлення» місцевих гравців.

У Фонді гарантування прокоментували претензії АМКУ
Фото: Банкрутство & Ліквідація

Про це він розповів в інтерв'ю «Мінфіну».

«Питання не варте виїденого яйця. Я впевнений, що це розслідування — »замовлення« місцевих гравців. Вони турбуються, що у них відберуть бізнес. Це неправда. Ніхто ні у кого бізнес не забирає. Дай бог, щоб вони змогли «проковтнути» хоча б те, що у них є», — розповів Ворушилін, відповідаючи на питання про розслідування АМКУ.

За його словами, Фонд займався тільки технічною стороною торгів.

Читайте також: Директор ФГВФО про торги на американських майданчиках: продаж активів банків під питанням

«Рішення про те, де продавати активи, приймав заставотримач - Національний банк. Учасником проекту міг стати будь-хто. А на питання — чому саме ці майданчики? — є проста відповідь: тому що вони прийшли і заявили про своє бажання працювати. Підготовка до проекту тривала рік. Велися переговори з дуже багатьма майданчиками. Але врешті-решт інтерес підтвердили тільки ці», — зазначив глава Фонду.

Нагадаємо, раніше «Мінфін» повідомляв, що АМКУ перевірить наявність порушень в угоді між ФГВФО і двома американськими компаніями про проведення аукціонів з реалізації заставного майна неплатоспроможних банків.

Як відомо, 19 вересня американські спеціалізовані майданчикиFirst Financial Network (FFN) і The Debt Exchange, Inc. (DebtX) провели дебютні продажі прострочених кредитів від імені Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

Слідкуйте за цікавими і ексклюзивними матеріалами «Мінфіну» в Viber

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися