Мінфін - Курси валют України

Встановити
27 вересня 2017, 19:19

АМКУ підозрює мережі АЗС в змові

Антимонопольний комітет України (АМКУ) підозрює мережі АЗС в антиконкурентних узгоджених діях щодо підвищення роздрібних цін на бензин і дизельне паливо. Про це повідомляє прес-служба АМКУ.

Антимонопольний комітет України (АМКУ) підозрює мережі АЗС в антиконкурентних узгоджених діях щодо підвищення роздрібних цін на бензин і дизельне паливо.
Фото: kievvlast.com.ua

«З початку вересня 2017 року середні роздрібні ціни на бензин марки А-95 в цілому по Україні зросли більш ніж на 5%. Аналогічна ситуація спостерігається на ринку роздрібної торгівлі дизельним паливом. Така ситуація не могла лишитися поза увагою комітету, оскільки синхронність підвищення роздрібних цін на світлі нафтопродукти протягом вересня 2017 року може свідчити про наявність у діях учасників ринку антиконкурентних узгоджених дій», — відзначається в повідомленні.

З метою з’ясування відповідності дій учасників ринку вимогам законодавства про захист економічної конкуренції, в Антимонопольному комітеті України проводиться відповідне дослідження, у ході якого направлено запити про надання інформації до Державної фіскальної служби, Міністерства економічного розвитку та торгівлі та Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

Крім того, комітет направив запит компаніям, у яких найвищий рівень цін, про надання інформації та пояснень причин підвищення роздрібних цін на бензин і дизельне паливо.

«У разі виявлення на ринках бензинів та дизельного палива ознак порушень законодавства про захист економічної конкуренції Антимонопольним комітетом України будуть вжиті відповідні заходи», — зазначили у відомстві.

Коментарі - 3

+
+15
Zamechtatel
Zamechtatel
28 вересня 2017, 2:03
#
А что вы ждёте? Ограничиваете импорт с РФ как можете и чтоб бензин не повышался? Пора уже посмоттреть и УВИДЕТЬ, что граждане стран Европы типа Финляндии, Эстонии, Литвы раз в 2-3 недели ездят в РФ чтобы залить полный бак + канистру бензином.
В ЕС, как вы знаете, бенз стоит 1, 3 евро за литр, в РФ — 0.5 примерно.

Перспектива ясна? На самом деле не ясна. Думаю, что в РФ никто ездить не будет, будут в РБ. Но сути не меняет.
+
0
ballistic
ballistic
28 вересня 2017, 14:31
#
«А что вы ждёте? Ограничиваете импорт...»
— ось і спалився Зачємтатєль.

Він не асоціює себе з нами, а значить струячить тут прокремлівську лабуду з-за кордону.
:)
+
0
regrat
regrat
28 вересня 2017, 9:57
#
АМКУ надо занятся ОПЕК. Они и не скрывают своих согласованных действий по повышению цен на нефть.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися