Мінфін - Курси валют України

Встановити
26 вересня 2017, 14:59

В ФГВФО кажуть, що готові продавати активи на «голладських» аукціонах

Фонд гарантування вкладів готовий до старту пілотного проекту з продажу активів банків, що ліквідуються, на «голландських аукціонах».

В ФГВФО кажуть, що готові продавати активи на «голладських» аукціонах
Фото: biz.nv.ua

Про це заявила заступник директора-розпорядника Фонду гарантування Світлана Рекрут під час панельної дискусії у рамках фінансового форуму в Одесі.

За її словами, проведення таких аукціонів дозволить розширити інструментарій Фонду гарантування, та більш швидко і ефективно знаходити покупців.

«Це зміна правил гри: ми виставлятимемо актив на продаж за балансовою вартістю, і впродовж дня ціна автоматично покроково знижуватиметься. «Нормативка» уже заюстована, усі необхідні регламенти доопрацьовуються. Фонд готовий до запуску. Це розширить інструментарій Фонду, для того, щоб ми могли більш швидко та більш ефективно передати ці активи у приватні руки. Адже очевидно, що робота з будь-якими активами є набагато ефективніша, якщо є приватний господар або власник», — сказала Рекрут.

Читайте також:На рынке есть порядка 10 проблемных банков

Перші аукціони за новою системою, як планується, відбудуться уже у жовтні.

За її словами, на балансі банків, що ліквідуються, перебувають активи номінальною вартістю майже 500 млрд грн, із них – 90% непрацюючі кредити.

«Ми створили зрозумілу для всіх учасників ринку систему електронних аукціонів ProZorro.Продажі. Прозорість процесу продажу дозволила нам відійти від необхідності визначення початкової ціни. Сьогодні ми виставляємо активи за балансовою вартістю, тим самим уникаючи звинувачень в завищенні чи заниженні ціни. І вже до кінця року плануємо виставити на продаж щонайменше 90% всіх активів», – підкреслила Рекрут.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися