Мінфін - Курси валют України

Встановити
25 вересня 2017, 20:13

Уряд зробить усе можливе для збільшення розміру пенсій з жовтня

Уряд зробить усе можливе для збільшення розміру пенсій з першого жовтня після ухвалення пенсійної реформи. Про це заступник Міністра соціальної політики Микола Шамбір розповів в ефірі телеканалу Еспресо, темою якого стала пенсійна реформа.

Уряд зробить усе можливе для збільшення розміру пенсій з першого жовтня після ухвалення пенсійної реформи.
Фото: fakty.ictv.ua

За словами урядовця, рішення про підвищення пенсій потребує обов’язкового внесення змін до законодавства, а отже для цього потрібне ухвалення пенсійної реформи.

«З 2014 року процес перерахунку пенсій був зупинений відповідним Законом, а тому потрібно приймати закон для розблокування цієї норми. При цьому, головним завданням Уряду є проведення повноцінної реформи, яка збалансує пенсійну систему», — заявив заступник Міністра.

Читайте також: Нова формула розрахунку пенсії — як будуть рахувати

За його словами, через брак часу парламент не встиг на минулому пленарному тижні розглянути законопроект про пенсійну реформу у другому читанні. Проте, є сподівання на його результативний розгляд на початку наступного тижня, що надасть можливість Уряду провести осучаснення пенсій.

«Уряд зробив усе можливе для досягнення компромісу з народними депутатами у питанні пенсійної реформи, а тому є сподівання на його прийняття у другому читанні, що дозволить провести осучаснення, тобто підвищення, пенсій з першого жовтня», — заявив Микола Шамбір.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися