Мінфін - Курси валют України

Встановити
25 вересня 2017, 13:37

ДФС виявила 2,5 тис. неофіційно працюючих найманих осіб

Завдяки заходам податкового контролю було виявлено 2,5 тис. найманих осіб, праця яких використовувалась роботодавцем без оформлення трудових відносин. Про це повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби (ДФС).

Завдяки заходам податкового контролю було виявлено 2,5 тис.
Фото: milliarderr.com

З початку 2017 року органами ДФС під час перевірки суб’єктів господарювання, які виплачували заробітну плату та інші доходи фізичним особам, порушення податкового законодавства встановлено в 60% перевірених платників.

До бюджетів донараховано понад 305 млн грн податку на доходи фізичних осіб, 98 млн грн єдиного внеску та 22 млн грн військового збору.

«За результатами роботи працівників ДФС у складі робочих груп з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення, створених за ініціативою місцевих органів виконавчої влади, здійснено обстеження виробничих, торгових приміщень юридичних та фізичних осіб, місця здійснення підприємницької діяльності та проведено роз’яснювальну роботу з роботодавцями. За результатами цих заходів роботодавцями додатково укладено близько 29 тис. трудових угод з найманими працівниками», — йдеться в повідомленні відомства.

У січні – серпні 2017 року погашено заборгованість із заробітної плати у сумі 1 354,7 млн грн, надійшло 152,3 млн грн податку на доходи фізичних осіб та 466,9 млн грн єдиного внеску.

Читайте також: В ДФС порахували порушників на «евробляхах»

До органів прокуратури спрямовано матеріали щодо 40 юридичних осіб, які мали довготривалу заборгованість із виплати заробітної плати.

У січні – серпні 2017 року на засіданнях комісій та робочих груп при органах виконавчої влади заслухано понад 11,7 тис. працедавців, які нараховують заробітну плату нижче законодавчо встановленого рівня.

За результатами проведеної роботи 10,8 тис. працедавців підвищили рівень заробітної плати, до бюджету додатково надійшло: податку на доходи фізичних осіб – 29,4 млн грн, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування – 36,3 млн грн, військового збору – 2,3 млн грн.

У січні – серпні цього року підвищили рівень виплат понад 27,5 тис. працедавців, до бюджету додатково надійшло майже 83 млн грн податку на доходи фізичних осіб.

До органів прокуратури спрямовано матеріали та відомості щодо 352 підприємств, на яких виплата заробітної плати проводилась у розмірах нижче законодавчо встановленої мінімальної заробітної плати.

Коментарі - 2

+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
25 вересня 2017, 14:34
#
«ГФС выявила 2,5 тыс. неофициально работающих наемных лиц» — самим не смешно от цифры?
+
0
0xFF
0xFF
26 вересня 2017, 16:46
#
Якщо Ви колись хоч щось робили, то повинні розуміти, що будь-яка діяльність з чогось починається. 2.5к — непогано, як для початку. Не бачу причини сміятись.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися