Мінфін - Курси валют України

Встановити
24 вересня 2017, 12:45

ЦБ Німеччини: Клієнти не будуть використовувати систему блокчейн

Центральний банк Німеччини опублікував новий дослідницький звіт по технології розподіленого реєстру (DLT), який докладно розглядає його використання для платежів, розрахунків з цінних паперів і т.д., передає cryptocurrency.tech.

Центральний банк Німеччини опублікував новий дослідницький звіт по технології розподіленого реєстру (DLT), який докладно розглядає його використання для платежів, розрахунків з цінних паперів і т.
Фото: scienceukraine.com

Дослідники з Deutsche Bundesbank написали в звіті, що технологія «пропонує ряд переваг за рахунок розподіленого зберігання даних» — підкреслюючи як потенційні можливості, так і деякі з реальних проблем, які може створити той чи інший додаток.

Німецький центральний банк зазначив, що він не бачить великої ролі для цієї технології в споживчих платежах, стверджуючи: «Експерти Bundesbank бачать лише невелику перспективу використання DLT для індивідуальних і роздрібних платежів з урахуванням реального стану справ в галузі. Зокрема, для платежів в зоні євро, як стверджують автори, діючі системи вже оптимізовані для швидкісних переказів і вимагають мінімального узгодження, маючи при цьому можливість обробки мільйонів транзакцій щодня».

Дослідники вважають, що більш широке застосування DLT можливо у випадках, коли користувачам треба було б відправляти свої кошти через кілька посередників.

«Міжнародні платежі дуже часто вирішуються через кореспондентські банківські мережі, де один банк має ділові відносини з іншою кредитною установою, чинним всередині валютної зони, в якій він має намір робити платежі. Для таких платежів DLT може оптимізувати ряд етапів процесу і запропонувати більш швидкі і більш дешеві розрахунки для кінцевих користувачів», — пишуть дослідники.

Таким чином, Центральний банк Німеччини зробив більш обережну заяву, що стосується застосування DLT для переказу грошових коштів і розрахунків з цінних паперів.

Раніше Bundesbank проводив пробну торгівлю цінними паперами з біржовим оператором Deutsche Börse.

На думку центрального банку, «все ще неясно, чи має DLT перевагу перед сьогоднішньою технологією з точки зору безпеки, ефективності, витрат і швидкості».

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися