Мінфін - Курси валют України

Встановити
22 вересня 2017, 11:47

ФГВФО назвав причину, чому зірвалися торги на американських біржах

Головна причина, через яку не відбулися торги на американських біржах — низька якість активів.

ФГВФО назвав причину, чому зірвалися торги на американських біржах
Фото: minfin.com.ua

Про це заявила заступник директора Фонду гарантування вкладів фізосіб Світлана Рекрут в ході щорічного Українського фінансового форуму.

За її словами, навіть забезпечені кредити, в 90 випадках із 100, застави по ним були виведені.

«Якщо говорити про погані кредити в цілому, які знаходяться у фонді, то їх загальний обсяг становить близько 500 млрд грн. З них 400 млрд грн — це права вимоги за кредитами (оцінна вартість). Покупці таких активів купують, по суті, квиток на війну. Тому що на наступні 2-5 років вони втягуються в суди із позичальниками і процес стягнення активів. Виняток становлять покупці, які афільовані з позичальниками", — зазначила Рекрут.

Раніше «Мінфін» повідомляв, що Національний банк України не зміг продати активи банків-банкрутів, які перебувають в його портфелі, на американських майданчиках.

Читайте також: ProZorro.Продажі розпочинає тестування «голландських аукціонів»

Раніше «Мінфін» повідомляв, що продаж активів банків-банкрутів, які перебувають в заставі у НБУ, з американських майданчиків, під питанням.

Нагадаємо, раніше «Мінфін» повідомляв, що 19 вересня американські спеціалізовані майданчики First Financial Network (FFN) і The Debt Exchange, Inc. (DebtX) повинні були провести дебютні продажі прострочених кредитів від імені Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

На FFN пройдуть торги пакетом з 52 кредитів, які знаходяться в заставі НБУ, на суму $170 млн. Пакет з 52 кредитів продається одним лотом.

DebtX проведе закритий аукціон від імені Фонду гарантування вкладів вартістю $240 млн.

Коментарі - 2

+
0
kozyrev
kozyrev
22 вересня 2017, 12:24
#
Ну и как это все называется?!!!
+
0
trof
trof
23 вересня 2017, 16:41
#
«Покупатели таких активов покупают, по сути, билет на войну. Потому что на следующие 2-5 лет они втягиваются в суды с заемщиками и процесс взыскания активов. Исключение составляют покупатели, которые аффилированы с заемщиками» — очень показательный вывод, дающий реальную оценку реформам в финансовом секторе и в судебной системе.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися