Мінфін - Курси валют України

Встановити
21 вересня 2017, 9:57

ProZorro.Продажі розпочинає тестування «голландських аукціонів»

Мінюстиції України затвердило рішення виконавчої дирекції ФГВФО щодо реалізації пілотного проекту з продажу активів в ProZorro.Продажі за аукціоном з пониженням ціни (за так званою голландською моделлю).

ProZorro.Продажі розпочинає тестування «голландських аукціонів»
Фото: minfin.com.ua

Про це йдеться у повідомленні прес-служби МЕРТ.

Як зазначає міністерство, електронні майданчики, підключені до ProZorro.Продажі, вже розпочали технічне тестування за новою процедурою.

«Голландські аукціони – це ще один інструмент, який дозволяє значно підвищити ефективність продажу активів неплатоспроможних банків. Головна відмінність голландської моделі полягає у більш швидкому проведенні процедур: аукціон відбувається протягом однієї доби. При цьому активи торгуються з пониженням ціни, і протягом аукціону ціна може впасти до 20% від стартової», — йдеться у повідомленні.

Крім того, спрощено доступ до торгів – зареєструватися можна буде прямо в день проведення аукціону.

Процедура голландського аукціону складається з двох основних етапів.

На першому етапі відбудеться поступове автоматичне пониження ціни, яке триває допоки один із учасників аукціону не зупинить пониження, зафіксувавши поточну ціну.

Протягом другого етапу решта учасників аукціонів мають можливість запропонувати свою ціну, яка буде вище зафіксованої. При цьому той учасник, який зафіксував ціну на першому етапі, матиме право останнім підняти ціну. Таким чином система спонукає учасників давати вищу ціну за лот.

Пілотний проект з проведення голландських аукціонів розпочнеться вже у вересні. Найближчими днями в систему ProZorro.Продажі буде заведено перший лот. ​

Нагадаємо, що проект ProZorro.Продажі реалізується за фінансової підтримки Western NIS Enterprise Fund (WNISEF) – першого в Україні та Молдові регіонального фонду прямих інвестицій з капіталом $150 млн, заснованого за фінансування уряду США через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID).

Раніше «Мінфін» повідомляв, що Фонд гарантування вкладів запускає «голландські аукціони».

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися