Мінфін - Курси валют України

Встановити
20 вересня 2017, 12:27

ФГВФО заявив про махінації з рахунками в Радикал Банку

Перед введенням тимчасової адміністрації в «Радикал Банку» кошти фізосіб в межах гарантованої суми «надходили» на рахунки до моменту їх відкриття, що свідчить про навмисне втручання в роботу банку.

ФГВФО заявив про махінації з рахунками в Радикал Банку
Фото: minfin.com.ua

Про це повідомляє прес-служба ФГВФО.

«Напередодні оголошення тимчасової адміністрації в „Радикал Банку“, мова йде про 9 липня 2015 року, кошти фізичних осіб в межах гарантованої суми „надходили“ на рахунки ще до моменту їх відкриття. Відповідні операції з розміщення коштів реєструвалися в робочий час до 18.00, але рахунки таким вкладникам було відкрито лише вночі. Це свідчить про навмисне втручання в роботу операційної системи банку АБС Б2», — йдеться в повідомленні.

Згідно з журналом відкритих рахунків фізичних осіб, за один день перед введенням тимчасової адміністрації було відкрито 503 поточних рахунки фізичних осіб, а це майже стільки, скільки відкрито за попередні півроку роботи банку.

За даними оборотно-сальдового балансу за 9 липня 2015 року, сума зобов'язань банку за поточними рахунками фізичних осіб збільшилася в 7,3 рази: з 15 млн грн — до 95 млн грн.

Такі дії були спрямовані на документальне оформлення підстав для отримання гарантованих виплат від Фонду гарантування.

Проводилось дроблення вкладів фізосіб і перерозподіл коштів з рахунків юридичних осіб на рахунки фізичних осіб.

Коментарі - 3

+
+13
AleksandrBank
AleksandrBank
20 вересня 2017, 12:53
#
Не исключено, там махинации были еще те.
Обнал был еще тот, в т.ч. по контрабанде.
Кассиры при проведении платежей на 150 тыс.грн не требовали никак документов, когда платили через кассу (т.е. требования фин.мона не соблюдались).
Кредиты также сомнительные много выдавалось своим, вообще за этим банком тянется след еще со времен Януковича, там было сбежал Руководитель и собственник еще в те времена, потом и далее шли мутки разные.
+
0
MaxTirpiz
MaxTirpiz
20 вересня 2017, 16:19
#
В стране нужно оставить не более двух десятков банков, включая государственные. Мелкие банки — зло. Гонтарева, при том что ..........., мало их давила.
+
0
mary27
mary27
21 вересня 2017, 11:40
#
Да, в Украине слишком много банков.
20-30 вполне бы хватило.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися