Мінфін - Курси валют України

Встановити
18 вересня 2017, 18:01

Міжбанк: корекція долара, але найцікавіше — попереду

У понеділок, як і припускав «Мінфін», долар на міжбанку знизився. Точніше сказати — після стрибка курсу минулого тижня відбулася корекція. Назвати це великою перемогою гривні -ми не можемо, але те, що ефект днів бюджетних проплат починає працювати на гривню — це факт.

У понеділок, як і припускав «Мінфін», долар на міжбанку знизився.
Фото: 401kcalculator.org

Експортерам потрібна гривня для проведення розрахунків з державою по податках і обсяги пропозиції валюти поступово зростають. У імпортерів з гривнею теж поки не дуже по тій же самій причині майбутніх бюджетних платежів. І це стримує їх апетити.

Оскільки, з одного боку — гривні у банків досить багато (коррахунки на ранок 52,2 млрд), але з іншого боку — коло клієнтів, що бажають прикупити валюту досить вузьке — на ринку переважає пропозиція, що й знизило котирування долара. У цій ситуації у спекулянтів не такий вже великий вибір інструментів для заробітку — тільки робота «в дві сторони», та й то — з низьким спредом. Тому грати «на підвищення» або «на зниження» — вони сьогодні теж не змогли. Та й готівковий ринок — поки не особливо грає «на зростання », впираючись в низький попит з боку громадян.

Торги понеділка можна назвати пробною кулею для всіх учасників ринку на цьому тижні. І заробити є бажання, але — особливо нема на чому.

Але й глобального падіння котирувань долара — теж поки немає. І це не дивно — як тільки курс почне сильно просідати за рахунок зростання пропозиції — вийде НБУ з викупом надлишків долара в ЗВР. Так що цей стан ринку поки можна назвати лише корекцією.

Найцікавіше на цьому тижні — ще попереду. З одного боку — бюджетні дні, з другого — завтра розпродаж через американські майданчики застав Нацбанку з рефінансування (по заставам банків-банкрутів), з третього — 19 та 20 вересня — засідання ФРС США та традиційні валютні ралі по парі євро / долар у цей період (що неминуче вплине і на український валютний ринок). Так що запасаємося попкорном та вболіваємо за гривню...

Хід торгів 18 вересня:

Пропозиція валюти домінувала на ринку з самого початку торгів і це призвело до зниження котирувань долара з ранкових декларативних 26,21 / 26,245 гривень до позначки 26,18 / 26,21 вже до 11 години. Після цього, всю першу половину торгової сесії долар поступово знижувався.

На 12 годину — до 26,17 / 26,21 гривень, а до обіду — до 26,17 / 26,20. Після 14:00 долар ще просів до 26,15 / 26,18 гривень, а на угодах перед закінченням сесії — американська валюта подешевшала ще -до 26,14 / 26,17 гривень.

На цьому торги і закінчилися. НБУ в більш публічному форматі — валютному аукціоні — на ринок не виходив. Більшість угод пройшло за даними ВалКлі у межах коридору 26,1806-26,1976 гривень.

Головні події на міжбанку у понеділок:

1) Корекція курсу долара з ранкових 26,21 / 26,245 гривень до 26,14 / 26,17 до кінця сесії;

2) Нацбанк на торги в форматі аукціону з продажу валюти не виходив;

3) Середній обсяг операцій — зареєстровано 456 угод на суму 230,20 млн доларів за середньозваженим курсом 26,1806.

Коментарі - 5

+
0
Nekrasov
Nekrasov
18 вересня 2017, 18:33
#
Думаю интересно будет по любому из трех указанных в статье пунктах. Особенно — по продаже залогов из активов банков-банкротов, заложенных НБУ. Очень хочется, чтобы их продали не по дешевке через наших американских друзей… А то в конечном итоге, получим те же на манеже, но уже с дисконтом в 50-70% и все за счет госбюджета. Надеюсь, что из 22 покупателей, подававших заявки -не все такие, а есть и реальные ребята, заинтересованные в этих объектах. Хотя кто знает… Грустно, если все это продадут за гроши нужным людям… И отнюдь не с американской пропиской…
+
0
busypit
busypit
18 вересня 2017, 19:02
#
Не нужнЫМ, а нужному. Дисконт 90%.
+
0
yarg
yarg
19 вересня 2017, 1:02
#
Так покупайте. какие проблемы? толкьо никто не спешит. Мне дельта вон весь фейсбук заспамила квартирами по 200000 долларов в Фастове с невыселенными жильцами и маленькими детьми. Купите парочку. шара же.
+
0
busypit
busypit
19 вересня 2017, 10:48
#
Так может попробете для начала ознакомиться с «проблемами» и лишь затем будете предлагать «купить». История с зернотерминалом Бориваж пелену отсутствия проблем снимет как рукой.
+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
19 вересня 2017, 9:35
#
Конец 3 квартала будет играть на руку гривне, размещение удачное Еврооблигаций также на руку нам.
Помнится тут многе писали, что никто у нас не купит Еврооблигации из-за ситуации с долгом Яныка, но они опять пролетели.
То с какой уверенной командой летел по миру министр Финансов, у меня также была уверенность что у него все получится. При этом я думаю Россия выжала максимум в информационном поле чтобы «засрать» это ралли по миру и размещение Еврооблизаций Украины.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися