Мінфін - Курси валют України

Встановити
10 вересня 2017, 15:16

Троян TrickBot викрадає кошти користувачів Coinbase

Нова версія відомого банківського трояна TrickBot розширила коло потенційних жертв, включивши в нього користувачів популярного кріптовалютного гаманця Coinbase. Про це повідомляє BleepingComputer.

Нова версія відомого банківського трояна TrickBot розширила коло потенційних жертв, включивши в нього користувачів популярного кріптовалютного гаманця Coinbase.
Фото: blog.fraudwatchinternational.com

Знахідку зробили дослідники з безпеки з Forcepoint. За їхніми даними, TrickBot може накладати підроблену сторінку входу в систему, коли користувач заходить на Coinbase через свій браузер. Отримавши призначені для користувача дані для входу в обліковий запис, шахраї переводять криптовалюта з гаманців жертв на свої власні, повідомляє Forklog.

Троян був вперше виявлений ще в 2016 році, і тоді його метою були дані онлайн-банкінгу. На сьогоднішній день може заражати пристрої користувачів і накладати підроблені сторінки входу на банківські портали більш ніж в десяти країнах.

У червні 2017 року троян націлився на рахунки в PayPal і сторінки входу кількох відомих CRM-систем. Нова версія TrickBot з «підтримкою криптовалюта» була виявлена ​​в кінці серпня і містилася в документах, прикріплених до спам-розсилці нібито від імені Canadian Imperial Bank of Commerce.

Інтерес онлайн-шахраїв цілком очевидний: Coinbase є найпопулярнішим в світі кріптовалютним гаманцем і підтримує біткоіни, Ethereum і Litecoin.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися