Мінфін - Курси валют України

Встановити
9 вересня 2017, 13:41

В Європі з'явиться новий сервіс спільних поїздок

Компанія Daimler об'єднала зусилля з Via з метою запуску нового сервісу прокату автомобілів в Європі. З його допомогою користувачі зможуть замовляти транспортний засіб для поїздки, вказавши в мобільному додатку точку відправлення та пункт призначення, повідомляє ITC.

Компанія Daimler об'єднала зусилля з Via з метою запуску нового сервісу прокату автомобілів в Європі.
Фото: engadget.com

Mercedes-Benz займеться поставками мінівенів для нового сервісу, на яких і буде здійснюватися перевезення пасажирів. У той же час Via внесе в проект своє програмне забезпечення.

Слід зазначити, Via вже обслуговує подібні сервіси в Нью-Йорку, Чикаго і Вашингтоні. Фактично, в Європі буде запущений автобусний транспортний сервіс, але з динамічно змінюваними маршрутами і без заздалегідь встановлених автобусних зупинок.

Учасники мають намір запустити нову транспортну систему в Лондоні вже до кінця нинішнього року. Надалі технологію, що лежить в основі сервісу, планується ліцензувати для транспортних операторів по всій Європі.

Але поки не уточнюється, чи передбачає ліцензування обов'язкове використання мінівенів Mercedes-Benz, або для цього можна буде використовувати вже існуючий парк транспортних засобів.

На думку партнерів, нова транспортна система дозволить в європейських містах «підвищити мобільність при одночасному зниженні завантаженості і без будь-яких додаткових витрат на інфраструктуру».

Раніше Via вже намагалася запустити подібний транспортний сервіс в Європі. У березні у співпраці з оператором Arriva був запущений сервіс спільного використання автомобілів у Великобританії. Але він обслуговує надто малу територію і тому не може скласти конкуренцію службам таксі.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися