Мінфін - Курси валют України

Встановити
1 вересня 2017, 14:30

Чому пропозиція біткоінів обмежена

Обсяг емісії біткоінів обмежений — максимальна кількість монет не може перевищити 21 млн. Свою версію того, чому і звідки взялося таке обмеження, розповів аналітик компанії Альпарі Веселін Петков.

В кінці 2008 року глобальна фінансова криза була в розпалі. Центробанки по всьому світу в цей час шукали будь-які способи для вирішення проблем. ФРС знизила ключову ставку до історичних мінімумів у 2008 році, але американська економіка все одно не відновлювалася.

В той момент ФРС «винайшов» програму кількісного пом'якшення, тоді вона називалася «Large-Scale Asset Purchase Program». Хочу нагадати, що саме в кінці листопада 2008 року глава ФРС Бен Бернанке вперше зробив натяк про запуск вливання ліквідності в американську економіку. Багато тоді порахували, що Федрезерв просто запускає «друкарський верстат».

У засобах масової інформації заговорили про те, що Федрезерв почне «друкувати папірці», і долар буде знецінюватися. Фінансові експерти дійшли висновку, що слідом за ФРС та інші центробанки запустять друкарські верстати (насправді так і сталося) й що валюти будуть знецінюватися.

Я дуже добре пам'ятаю цей період. Золото в цей час почало дорожчати, а інвестори позбувалися основних валют. Довіра людей до центробанків знижувалася й в підсумку опустилася до історичного мінімуму. Ось тоді й з'явився біткойн! Я помітив, що в своєму першому документі «Bitcoin: A Peer-to-Peer Electronic Cash System» від 31 жовтня 2008 року ще не було вказано, що у біткоінів буде ліміт 21 млн. Передбачається, що вперше Сатоси Накамото написав про ліміт на початку січня 2009 року. Мабуть, Сатоси Накамото прийняв рішення ввести ліміт біткоінів, після новини ФРС про нескінчений «друкарський верстат». Таким чином, біткоін повинен був стати альтернативою необмеженій пропозиції американських доларів.

Коментарі - 3

+
0
Drukar
Drukar
1 вересня 2017, 18:48
#
А еще Сатоси Накамото написал о лимите 1 Мб на блок но как показывает практика ничто не мешает пересмотреть любые лимиты при достижении оных
+
0
Drukar
Drukar
1 вересня 2017, 18:49
#
«Сатоси» и это не я сковеркал так в основном тексте написано я просто скопировал
+
0
alex vahato
alex vahato
13 вересня 2017, 12:41
#
Купуй скільки влізе біткоінів валом
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися