Мінфін - Курси валют України

Встановити
10 серпня 2017, 15:56

Кредобанк підтримав ІV міжнародний фестиваль «Музика у старому Львові»

Кредобанк втретє виступив генеральним партнером міжнародного фестивалю «Музика у старому Львові», який відбудеться 13 – 29 серпня та проходить у партнерстві із фестивалем «Музика у старому Кракові», який є важливою подією у сфері культурної співпраці України та Польщі.

Протягом двох тижнів фестивалю львів’ян та гостей міста очікує насичена концертна програма за участі виконавців з різних міст України та Польщі, а також – з Північної Ірландії та США. Фестивальні події відбуватимуться паралельно з 42-м святом музики в Кракові, куди завітають українські колективи і солісти.

Особливістю фестивалю «Музика у старому Львові» є те, що концерти виходять за межі традиційної сцени та відбуваються в храмах, пам'ятних та історичних місцях. Серед цьогорічних локацій – Римо-католицька катедра, Палац Потоцьких, музей Пінзеля та інші знакові місця королівського Львова. Відкриття фестивалю відбудеться у храмі св. апостолів Петра і Павла за участі вокального ансамблю Collegium Zelenski, хору Krolewski Rorantystі (Краків), камерного хору «Глорія» (Львів) та органістки Олени Мацелюх. Диригуватиме на відкритті Станіслав Галонський, засновник краківського фестивалю та багаторічний партнер львівських музикантів.

Однією з найяскравіших подій фестивалю стане концерт 29 серпня за участі старовинного Белфастського філармонічного хору з Північної Ірландії. Також на гостей концертів у Львові та Кракові очікують вечори європейської та світової класики у виконанні знаних солістів та молодих імен. А у День Незалежності, 24 серпня, оркестр «Віртуози Львова» презентує у Кракові на закритті фестивалю програму «Геніальні європейці», до якої увійшли твори Вольфганга Амадея Моцарта та його сина Франца Ксавера – «Львівського» Моцарта, а також Антоніо Сальєрі та Максима Березовського.

Кредобанк як найбільша інвестиція Польщі в українську банківську систему та банк, що має головний офіс у Львові, підтримує цікаві українсько-польські проекти у сфері культури, – говорить керівник прес-служби Кредобанку Віктор Гальчинський. – Нам особливо приємно, що з роками фестиваль «Музика у старому Львові» став не тільки показовим прикладом українсько-польської культурної співпраці, який дає можливість представити творчі здобутки українських та польських художніх колективів громадянам обох країн, а й справжньою знаковою подією в житті Львова. Сподіваємося, що і цьогорічний фестиваль подарує львів’янам та гостям міста задоволення та гарний настрій».

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися