Мінфін - Курси валют України

Встановити
21 жовтня 2008, 16:36

Тимошенко: Украина закончила переговоры с МВФ по привлечению кредита

Україна завершила переговори з Міжнародним валютним фондом (МВФ) про залучення кредиту. Про це заявила прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко на нараді з представниками національної економічно фінансової еліти з питань протидії фінансовій кризі, передає кореспондент РБК-Україна.

Тимошенко: Украина закончила переговоры с МВФ по привлечению кредита
Юлия Тимошенко

За словами прем'єр-міністра, на даний час «на 90% готовий пакет документів, які необхідно прийняти уряду». «Це ряд законопроектів і постанов Кабміну», - уточнила прем'єр-міністр. Ю.Тимошенко повідомила також, що у разі ухвалення цього пакету, вже наступного тижня Україна може отримати від МВФ кошти, необхідні для фінансової стабілізації.

Напередодні після зустрічі з представниками місії МВФ, які проводять оцінку фінансово-економічної ситуації в Україні, прем'єр заявила, що Міжнародний валютний фонд надасть Україні стабілізаційну фінансову допомогу. За її словами, МВФ розглядає можливість надання Україні від 3 до 14 млрд дол.

Як повідомлялося, Україна стала четвертою країною, яка звернулася до МВФ унаслідок глобальної фінансової кризи. Подібні прохання надійшли до фонду також від Угорщини, Сербії та Ісландії.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися