Мінфін - Курси валют України

Встановити
4 серпня 2020, 15:00

Три переваги пільгових програм для бізнесу від Ідея Банку

Ідея Банк представив пільговий продукт підтримки малого бізнесу в умовах пандемії covid-19.

Україна поступово знімає карантинні обмеження, але про повернення до докризових умов життя і ведення бізнесу говорити зарано. Ще довго відчуватиме наслідки локдауну і дрібний бізнес, який найбільш постраждав від вимушеного карантину.

Тому фінансова підтримка стає вкрай важливою. Саме тому влада представила програми пільгового кредитування для МСБ. А найбільш прогресивні банки підхопили і розвинули цю ідею.

Ініціативи держави

Коронакриза дуже вплинула на вітчизняну економіку. Міжнародний валютний фонд погіршив прогноз падіння економіки України в 2020 році до 8,2%. Хоча ще у квітні вважав, що цей показник cтановитиме 7,7%.

Малий бізнес переживає цю кризу не менш складно. Приміром, у квітні виручка українських закладів громадського харчування становила лише 26% від лютневої. Цей місяць карантину став найскладнішим для сфери, свідчать результати дослідження, яке провела компанія Poster (займається автоматизацією кафе, ресторанів і магазинів).

Аналогічна ситуація спостерігається і в інших сферах. Саме тому влада приділяє особливу увагу підтримці малого і середнього бізнесу, аби пом’якшити наслідки кризи.

Уряд та Нацбанк напрацювали розширені кредитні програми, які мають допомогти бізнесу відновитися після карантину. Так, діє програма «Доступні кредити 5-7-9%». Раніше кредити під низькі відсотки планувалося видавати українцям на започаткування власної справи. Але криза змусила уряд внести корективи і переформатувати її, поширивши на бізнес, що постраждав від карантину.

Ідея Банк обіцяє «Легкий бізнес»

Українські банки в синергії із ініціативами уряду підтримують своїх клієнтів – малий, середній та мікробізнес, в умовах пандемії covid-19. Одні долучаються до державних програм пільгових кредитів, інші — розробляють власні ініціативи для тих із них, що не підпадають під критерії державних програм.

Окремої уваги заслуговує програма кредитування «Легкий бізнес» від Ідея Банку.

Цей кредит призначений, в першу чергу, на поповнення оборотних коштів та відновлення бізнесу після послабления карантинних обмежень.

Очевидною перевагою продукту є наявність пільгових умов погашення. У перші три місяці позичальники звільняються від погашення тіла кредиту. Такий лояльний підхід сприятиме більш м’якому виходу із кризи й відкриває можливості для розвитку бізнесу.

Скажімо, якщо сума кредиту становить 100 тис. грн зі строком видачі 1 рік, то перші три щомісячних платежі становитимуть 2,5 тис. грн, потім – за ануїтетом – близько 13 900 тис. грн щомісяця.

Максимальний строк, на який надається цей кредит, – 36 місяців. Максимальна сума, яку може отримати підприємець на розвиток власної справи — 500 тис. грн.

Заявку на кредит можна оформити онлайн на сайті Ідея Банку та у відділенні. Простіше, звичайно, це зробити онлайн. Займе це пару хвилин, ще через кілька хвилин з клієнтом зв'яжеться співробітник банку для уточнення даних. Рішення про видачу кредиту приймається швидко, може бути достатньо і 30 хвилин. Кредитні кошти можна отримати протягом одного робочого дня.

Якщо сума кредиту менше 75 000 грн, потрібен мінімальний пакет документів: паспорт громадянина України; ІПН. Якщо сума вище, можливо потрібно буде надати банку ще податкову декларацію.

При цьому банк не висуває вимог щодо надання застави чи фінансової поруки. Вимоги до бізнес-позичальників: досвід ведення беззбиткового бізнесу протягом одного року та хороша кредитна історія. При цьому розмір та масштаби діяльності значення не мають.

Кредитна програма «Легкий бізнес» включає також інші додаткові переваги. Зокрема, безкоштовне відкриття й обслуговування рахунку, безкоштовне оформлення Buisness Card з прямим 24/7 доступом до рахунку 2600. Загалом Ідея Банк надає підприємцям можливість здійснювати онлайн повний цикл банківських операцій: проводити платежі, отримувати рішення по кредиту та відкривати та закривати депозити.

Одним із поточних пріоритетів у роботі Ідея Банку є малий та мікробізнес. Так, близько 75% бізнес-клієнтів, які звертаються в банк, – це фізособи-підприємці.

«Їм потрібні кредити, які ми видаємо всього за день. При цьому попереднє рішення може бути надане протягом півгодини. За останній рік кількість виданих нами кредитів збільшилася удвічі. Все дає нам підстави навіть зараз констатувати стабільний попит серед підприємців на кредитні кошти: тільки за перші кілька місяців продажів оформлено близько 900 заявок. І ми очікуємо зростання кредитування МСБ», — зазначила директор департаменту по роботі із бізнес-клієнтами Ідея Банку Юлія Соколова. - Сегмент МСБ найшвидше адаптується до ситуації. Ми не раз спостерігали, як МСБ переорієнтовує свій бізнес та підлаштовується під потреби споживачів.

Саме тому сьогодні наша мета – допомогти нашому бізнесу подолати наслідки карантину та надати зручні антикризові умови фінансування. Новий полегшений кредит дасть змогу підприємцям та компаніям пройти скрутні часи із нашою професійною підтримкою».

Коментарі - 4

+
0
Narod123
Narod123
4 серпня 2020, 18:30
#
«Легкий бизнес» под 30% годовых. Для кого легкий, для банков?
+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
5 серпня 2020, 11:11
#
Не на ставку нужно смотреть, а на эффективную ставку.  Плюс не названа комиссия за выдачу. Итого около 35 % эффективная. Надеюсь страховки там нету.
+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
5 серпня 2020, 11:10
#
«Скажем, если сумма кредита составляет 100 тыс. грн со сроком выдачи 1 год, то первые три ежемесячных платежа составят 2,5 тыс. грн, потом – по аннуитету – около 13 900 тыс. грн ежемесячно.» - эффективная ставка 32,6%. Легкий старт в условиях кризиса? А Бизнес сейчас генерит 35%+ прибыли за год?
+
+7
AleksandrBank
AleksandrBank
5 серпня 2020, 11:12
#
Идея банк за 6 мес в 4 раза уменьшил прибыль по сравнению с 6 мес 2019 г., потому его и не купили боссы Фурсы.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися