Для того, щоб залишити відгук, потрібно увійти або зареєструватися
Pasterilona1905 12 травня 2026, 21:03
Я є клієнтом Ощадбанку з 2015 року, рахунок відкривала в місті Маріуполь Донецька область. На рахунку є гроші, але я деякий час цим рахунком не користувалась. Тимчасово мешкаю за кордоном, в Україні відсутнє майно та довірені особи. Зараз я з’ясувала, що Ощадбанком накладено заборону на видаткові операції, тому що мої анкетні дані не актуалізовано. Згідно відповіді Ощадбанку, оновити мої дані, я можу особисто звернувшись до відділення, але лише в Донецькій області!!! (станом на травень 2026 року там працює 7 відділень: м. Краматорськ, м. Слов’янськ, Новодонецьке та Олександрівка- це все зона активних бойових дій). Або через мобільний додаток -через вкладку Анкета. Але в моєму додатку відсутня вкладка Анкета. І як я з’ясувала через контакт-центр, вкладка Анкета відсутня, через те, що відділення Ощадбанку в місті Маріуполь (де я відкривала рахунок) зараз закрито (через окупацію). І тому, в мене єдиний вихід зняти заборону — це особисто відвідати відділення саме в Донецькій області, ну або ж через довірену особу. При моїх спробах пройти верифікацію для зняття заборони (з наданням всіх підтверджуючих документів під час відеозв'язку) — працівниками Ощадбанку мені відмовлено.
Повідомлень, про необхідність оновити анкетні дані я не отримувала, але повідомлення про списання коштів за обслуговування — отримую щомісяця. Складається така ситуація, що в умовах воєнного стану в Україні, Ощадбанк позбавив мене можливості користуватися моїми грошима, позбавив в однобічному порядку навіть можливості оновити анкетні дані через мобільний додаток. Не з моєї провини відділення в місті Маріуполь закрито. Через створення штучних перепон — щоб зняти заборону, я вимушена їхати в зону активних бойових дій, в той час коли дистанційне надання документів та проходження відео верифікації застосовується у всіх державних органах (ПФУ, Реєстри, Дія.Підпис). Таке відношення до клієнтів не припустиме! Я у відчаї і не знаю, що мені робити.
Gdkdk 11 травня 2026, 12:53
Жахливе обслуговування!!!
Марина Лапса 9 травня 2026, 19:47
Доброго дня, чоловіку заблокували картку за фітомоніторинг, заяву та Чеки на операції надходження надали, досі картка заблокована! Чи можна зняти гроші в банку на касі, немає не копійкі вдома ,і чи можна звернутись зі скаргою в Нацбанк
Maksym20 9 травня 2026, 12:10
Дякую за рішенням моєї проблеми
Оксана Халімон 7 травня 2026, 14:19
Відділення за адресою: Київ, пр-т Червоної Калини, 45-А
Хочу висловити щиру подяку спеціалісту Діані та керівнику відділу за професіоналізм, людяність і допомогу у вирішенні питання з нарахуванням дитячих виплат на рахунок.

Ситуація була непроста, але працівники уважно поставилися до проблеми, оперативно все перевірили та допомогли вирішити питання. Дуже приємно, коли в банку працюють спеціалісти, які дійсно хочуть допомогти клієнту, а не просто формально виконують свою роботу.

Дякую за якісний сервіс, підтримку та небайдужість!
Євген Дрозд 7 травня 2026, 13:34
На таблиці робота з 9 до 18.
Но прийшли о 13:25, банк зачинено на обід. Вони забули таблицю оновити. Класний сервіс у них
LesiaNigrutsa 6 травня 2026, 14:45
Відділення за адресою: Київ, пр-т Миколи Бажана, 3-А
Жахливе відділення (яке розташовано біля ст. м. Харківська) та абсолютно некомпетентні працівники. Минулого року моя мама стала об'єктом атаки шахраїв і одразу звернулася до банку за допомогою. Замість того, щоб реально захистити клієнта, співробітники запропонували просто переказати кошти на інший рахунок. Як результат — через пів дня шахраї знову мали всі дані. Коли мама прийшла вдруге з вимогою закрити ВСІ рахунки та картки, її запевнили, що все зроблено, але довідку про закриття видати відмовилися. Пройшло 5 місяців, і виявилося, що один рахунок «забули» закрити. Тепер там борг -600 грн за обслуговування картки, якою ніхто не користувався! Це просто здирництво та кричуща безвідповідальність. Нікому не рекомендую цей банк, якщо вам дорогі ваші гроші та нерви.
Віктор Неня 5 травня 2026, 19:59
Мною було укладено два договори: Моя перемога, який взагалі не передбачає продовження терміну дії у відділенні банку, інший онлайн. В обох договорах було написано дата поверненняиє 05 травня 2026 року на рахунок, який зазначено в договорі. В онлайн додатку банку теж було зазначено дату повернення 05 травня 2026 року. При цьому в мене є аналогічний досвід з банком ПУМБ, де я отримав зазначену суму в договорі вже вранці до початку робочого дня. Тут, коли вже робочий день закінчувався, я звернувся до підтримки банку через месенджер і, як виявилося дата повернення не є датою повернення на рахунок, а датою повернення на рахунок є наступний за датою повернення день. Ото закручено, то ж то. Про це як зрозумів написано не в заяві договорі, а десь в типовому договорі. При чому це зроблено на випадок якщо клієнт не захоче продовження договору. Щоб він міг отримати в касі банку гроші, а якщо захоче, то договір був би продовжений. Нібито за логічними діями банку стоїть бездумно слідування стандартним процедурам, які не мали застосовуватися саме до моїх договорів. Перший взагалі не передбачає можливість продовження, а тому немає потреби чекати добу на рішення клієнта, а інший оформлений онлайн і не логічно вимагати від клієнта візиту до відділення. Здається всі банки навпаки намагатися розвивати онлайн процедури, то навіщо дозволяти оформлення онлайн, а для повернення чекати візиту? Тож сподіваюсь, що Ощадбанк, який значно змінив свої процедури, чим полегшив роботу з клієнтами, доопрацює деякі технологічні моменти, а не буде застосовувати один стандарт до усіх операцій.
Олена Р. 5 травня 2026, 14:49
Керівництво вимусило всіх працівників перейти на зарплатний проєкт ощадбанку. З моменту як надійшла перша зарплата, пройшло кілька днів. Майже у кожного із моїх колег були якісь проблеми з цим банком. Кожний перерахував свої витрати і виявилось що у всіх не вистачає якоїсь суми. У когось близько 10 грн, у когось 20 грн, у когось більше. При зверненні на гарячу лінію, ніхто не отримав жодної нормальної відповіді. Проте питань позадавали як на допиті. А куди діваються гроші з рахунків, так ніхто і не відповів.Крім того, моя колега з самого ранку не могла провести жодної операції — ані заплатити комуналку, ані перевести кошти на іншу карту. І в довершенні до всього додаток зовсім перестав працювати. У всіх. В котрий раз переконуюсь, що це самий жахливий банк у світі!!!
Alino4ka1993 5 травня 2026, 13:39
Відділення за адресою: Харків, вул. Біблика, 20/8-А-4
В цьому банку працює лише один менеджер! Людей дуже багато, я сиджу більше 1,5 години, а той дві години!!! Коли я спитала чому на все відділення працює лише одна людина то мені адміністратор сказала «потому что! У нас забрали сотрудника тцк, или мне нужно вместо него идти воевать?»
В мене є питання, а так можно відповідати клієнтам? В мене також чоловік військовий, і якщо би він це почув цього відділення не було б!!! Ганьба вашим співробітникам!
Yana Am 3 травня 2026, 3:41
Банк штучно створив умови для втрати доступу до коштів лояльного клієнта перед завершенням терміну дії карток (червень 2026), заблокувавши авторизацію в Ощад 24/7 без попередження. З квітня пише: пароль не вірний.
А смс з кодом завжди приходили чітко, але при спробі змінити пароль, смс з кодом закордон не проривається. Хоча коди на контакт з чатом, платежі поповнення, надсилає справно.
В чаті на тел оператора переводять, а в Вдфн все ідеально працює від всіх банків і не тільки, все надходить в смс.
І що дивує не надають альтернативних способів отримання цього коду чи паролю (Viber/Email) для клієнтів за кордоном.
Добра в колл центрі сказала що через рік почнуть по 100 грн брати собі. Велдан. З Пишним все працювало, зараз.
На Володимирському в 90х наперсточники благородніше були.
Олена Р. 30 квітня 2026, 20:56
Самий жахливий банк. Некомпетентні спеціалісти як у відділеннях, так і на гарячій лінії. Не можуть відповісти на жодне запитання. Проте самі задають купу непотрібних питань, як на допиті.
Sasha Sasha 30 квітня 2026, 15:04
Мабуть самий жахливий банк, це просто ЖАХ!!!
Yurij201033 30 квітня 2026, 12:32
Відділення за адресою: Луцьк, вул. Б. Хмельницького, 3-А
Відкрив у квітні кредитний рахунок в ощадбанку. З метою дізнатися про умови користування прийшов до відділення № 10002/03 м.Луцьк. Після отримання консультації від «спеціаліста» виявив зняття коштів. Спілкування з лінією 0800210800 то окремий тривалий квест. Вдалося вияснити що гроші зняв (дрібязок, але зняв з моєї картки, без всіляків кодів чи погоджень) працівник банку, до якого звертався за інформацією. Був сьогодня на цьому відділенні банку. Заступник керуючого (так відрекомендувався) радив звертатися до СБУ або прокуратури. Вважає що ці кошти зняті центральним офісом, з якоюсь не відомою йому метою. А що, так тепер можна?
Daniel Braga 29 квітня 2026, 10:05
Мої кошти заблокував фінансовий моніторинг.У відділенні банку я був більше двох тижнів тому, зі спеціалістом заповнили документи, та відправили.Наразі ситуація абсолютно не змінилася, в службі підтримки нічого не знають, кажуть дзвоніть або йдіть до відділення банку, у відділенні нічого не знають.Схожа ситуація була колись з А-Банком, так там кошти повернули десь через 3−4 дні, це враховуючи той фактор, що і до відділення не потрібно було йти.
Співробітник НБУ повідомив наступну інформацію: на розгляд даної ситуації по регламенту банк має 30 календарних днів.Що ж подивимося, як кажуть, честно кажучи не впевнений в поверненні власних коштів, в тому і справа що це мої особисті гроші.Враховуючи ситуацію, що йде певний ігнор на мій погляд, то наврядчи вони повернуть кошти.
Lasjjjjjjj1111 27 квітня 2026, 13:16
«Вже понад тиждень мій рахунок в Ощадбанку заблоковано через фінмоніторинг. Сума невелика — 10 750 грн. Я особисто надала у відділення всі документи, що підтверджують походження цих коштів, але банк не вживає жодних дій.
Ба більше, у відділенні вул. І.Франка, 2 м, Іршава, Закарпатська область, 90100 мені відмовили у прийнятті заяви на розірвання відносин та закриття рахунку, що є порушенням ст. 1075 ЦК України. Письмову відмову також не надали.
Мною вже подана офіційна скарга в НБУ Т-264922/1/15857 проте банк продовжує ігнорувати ситуацію. Фахівець, який мене обслуговував, на зв’язок не виходить. Вимагаю негайно розблокувати кошти або прийняти заяву на закриття рахунку з перерахуванням залишку на інший банк. Це мої законні кошти, і я не дозволю їх привласнювати через бюрократичну бездіяльність».
Вже нараховують штрафи по кредитам, а цей бан взагалі нічого неробить просто вкрав гроші🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬
Yulia3328 27 квітня 2026, 11:42
Бот Ощада вже більше тижня надає інформацію, що отримав дані від ПФУ, очікується відкриття рахунку на виплати 7 тис до року. Але в свою чергу оператори плутаються у відповідях. НІХТО не може надати регламент відкриття рахунку. Просто жахливий банк, де нічого не хочуть робити. Ощад, де мій рахунок? У вас є регламенти? Чи ви будете пів року колупатися в носі і годувати людей «завтраками»? Чому немає конкретної відповіді і регламенту, скільки людина має очікувати, якщо дані вже є то де рахунок? Самий жахливий банк дно в Україні
Вітаю хочу розповісти про иласний гіркий досвід отриманий від взаємодії з банками та банкоматами. Десь приблизно півтора роки тому коли відключення електроненергії відбувались частенько та без графіка в момент коли банкомат видавав готівку вимкнулась напруга і я втратив 200 гр. але за рослідування банк запросив 500гр і я відмовився так банкомат був Приватбанку, а я змушений бути з ощадом ну Укрзалізниця. став дуже обережний з готівкою і навідь знімав на відео при крайній потребі а тут розлабився і новітній банкомат на вул Магістральна в м Жмеринка без відключення світла 22 .04 26 просто вкрав 1000 гр, а ощад за розслідування тепер вимагає 900 гр.просто жах які незахищені люди від ***** схем з банкоматами
Виталий Баев 26 квітня 2026, 12:18
Звернувся до відділення щоби закрити рахунок, мені сказали що рахунок мій вони закриють, но мені треба заплатити50гривень за користування картою, я заплатив у касу вітділиння, підписав документ про закриття карти, но мені стали проходити смс повідомлення що я мушу сплатити кошти за користування картою рахунок я закрив, я знову звернувся у це відділення і начальниця цього вітділиння мені сказала що що рахунок закритий, но я якоби не закрив смс повідомлення і тепер вона закрила, но я повинен знову уплатити50гривень я відмовився, вона відповіла не платіть, а сама не попередив мене перевела цей якоби борг за воздух на мою другу картку для соціальних виплат з якої успішно знімають кошти уже 3 мисяці за користуванням карткою яка уже три місяці як закрита.
snu63644074 24 квітня 2026, 11:49
Ощадбанк відкрив рахунок для виплат у Чернігівській обл. замість Київської. Гроші за 3 місяці (21 000 грн) висять там вже 2 місяці, через 1 місяць вони зрогять. У м. Вишгород відділення (10026/0726) відмовляється видати кошти або перевести рахунок дистанційно, черга на візит — тільки на 01.05.2026. Я маю немовля і не можу тижнями чекати на кошти, які вже в банку. Оператори гарячої лінії не допомагають. Це неприпустиме ставлення до соціально вразливих клієнтів! Прошу негайно надати доступ до виплат.

Курс валют в Ощадбанку

Курс валют в Ощадбанку

Головна / Банки України 🏦 / Ощадбанк 💰 / Відгуки про Ощадбанку 📝
На сторінці ви можете ознайомитись з відгуками про Ощадбанку, а також залишити коментар про свій досвід співпраці з банком. Відгуки клієнтів, допоможуть вам вирішити, в якому банку краще розмістити депозит, взяти кредит готівкою, відкрити рахунок або просто обміняти валюту. Якщо банки не дають вам кредит, візьміть позику онлайн в мікрофінансових організаціях України.