Мінфін - Курси валют України

Встановити
vechislavs
vechislavs
Зареєстрований:
17 грудня 2013

Останній раз був на сайті:
13 березня 2023 о 02:15
Підписчики (96):
GrugoriyHoland
GrugoriyHoland
57 лет, Киев
vasia2
vasia2
63 года
zvezdaliza
zvezdaliza
Allin
Allin
45 лет
SHRL
SHRL
44 года, донецк
OGls
OGls
70059242
Дмитрий Кожух
Panthera
Panthera
1On
1On
Запорожье
Alexandr707
Саша Ш.
Жашков city
ApamaT
ApamaT
ruslan93
ruslan93
всі підписчики
21 лютого 2015, 7:32

Мешканці Київщини в 2014 році майже вдвічі збільшили борги за газ

На початок 2015 року населення Київської області заборгувало за газ майже 415 млн грн. За минулий рік неплатежі зросли вдвічі через те, що прогалини в законодавстві заважають ефективній роботі з боржниками. Різке зростання заборгованості за газ відбулось після того, як держава в 2014 році спочатку підвищив ціни на газ, а потім урізав норми його споживання при розрахунку субсидій, що ускладнило використання цього інструменту соціального захисту.

У такій ситуації газопостачальної компанії ПАТ «Київоблгаз» стримати приріст боргів заважає недосконале законодавство. Так, в «Правилах надання населенню послуг з газопостачання», затверджених Кабінетом міністрів, при неплатежах передбачено застосування до боржників неустойки (пені). Однак механізм застосування цих штрафних санкцій не визначений. Через це компанія фактично опинилася без ефективного інструменту впливу на недисциплінованих споживачів. «У нас залишається тільки радикальний метод впливу на боржників — відключення», — зазначає Володимир Машталірук, голова правління ПАТ «Київоблгаз».

На теперішній час в Київській області довелося відключити від газопостачання майже 5700 боржників. Але деякі абоненти навіть після відключення не квапляться погашати борг. У таких випадках стягнення проводиться через суд, що займає чимало часу. До того ж і це не панацея — зустрічаються боржники, які не поспішають погашати заборгованість навіть після рішення суду, і тут відшкодуванням боргу вже в примусовому порядку займається державна виконавча служба. Терміни розрахунків ще більше затягуються і виникають перебої з фінансуванням витрат компанії. Але утримання системи газопостачання в робочому стані безпосередньо залежить від своєчасних розрахунків абонентів за газ. Адже за рахунок такої оплати «Київоблгаз» забезпечує безперебійні поставки газу в області.

«Споживачі, які використовували газ, але не розрахувалися за нього, повинні усвідомлювати, що ставлять під загрозу не тільки забезпечення теплом свого будинку, але і стабільність газопостачання для всієї області», — зазначає Володимир Машталірук, — «тому що сплачені споживачами кошти в першу чергу спрямовуються на забезпечення функціонування аварійних та експлуатаційних служб, ремонт газових мереж та обладнання».

На думку фахівців компанії, в сформованих умовах єдиним способом стимулювання клієнтів до своєчасної оплати могло б стати введення простий і оперативної системи нарахування штрафних санкцій.

kv.104.ua/ua/for-clients/news/id/meshkanci-kijivschini-v-2014-roci-majzhe-vdvichi-z-10041

И самое интересное, что причина в отсутствии… що прогалини в законодавстві заважають ефективній роботі з боржниками… Тут все понятно, но мкханизм есть и он будет работать. Добавлю, что повторное подключение стоит около 8000 гр.

Переглядів: 478, сегодня — 0
Стежити за новими коментарями

Коментарі - 5

+
0
Mandarinka2013
Mandarinka2013
21 лютого 2015, 7:52
#
Если платить понемногу каждый месяц то отключать не имеют права. Да и во двор надо им еще как-то попасть. А хозяев постоянно « нет дома».;)
+
+12
VictorS
VictorS
21 лютого 2015, 12:21
#
Не думаю, что это непреодолимое препятствие. Примут поправки к законам и просто опломбируют входящие краны во дворе, а при нарушении пломб — отрежут и заварят трубу наглухо. Как говорится, дело техники. Придется платить или…
+
+8
vechislavs
vechislavs
21 лютого 2015, 12:34
#
У них уже есть указание отрезать. А потом плати за подключение. Тем более с решением суда и хозяин не нужен
+
+6
Index
Index
21 лютого 2015, 8:58
#
Бедные, прям слеза наворачивается, то облгаз не может стянуть, то суд, то даже ДВС… может все проще, у людей банально закончились деньги?
+
0
CoffeeMan
CoffeeMan
21 лютого 2015, 23:08
#
У некоторых еще есть, но это поправимо. Ждем апреля.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися