Мінфін - Курси валют України

Встановити
ukinkom
Володимир Клименко
Зареєстрований:
3 лютого 2021

Останній раз був на сайті:
20 липня 2024 о 11:43
Голова наглядової ради ПАТ «Укрінком»
31 березня 2024, 22:07

Вони вбивають малий бізнес

Скасування спрощеної системи оподаткування в Україні — це відтермінування краху малого та середнього бізнесу.

Цю шкідливу ідею внесли до Національної стратегії доходів (НСД). Я виступаю проти скасування спрощеної системи на тій підставі, що, оскільки Україна наближається до інтеграції в Європейський Союз (ЄС), вона нібито повинна прийняти «європейську» модель спрощеного оподаткування або повністю її скасувати.

Однак вважаю, що в контексті інтеграції до ЄС немає нагальної потреби в таких змінах, особливо з огляду на те, що прямі податки, включаючи ССО, мають значні відмінності в різних країнах ЄС і не регулюються єдиним нормативним документом.

Якщо ми йдемо в ЄС, то можливо приймемо євродирективи для банківського сектору? Бо ринок живе по директивам конкретних корупціонерів, а не по ринковим правилам.

Чому спрощенку потрібно ліквідовувати, а банківське право не потрібно привести в цивілізований європейський формат?

Це смішно і страшно. Це не досяжний рівень дилетантства людей, хто пропонує вбити малий та середній бізнес, в ручному режимі керує фінансовим та банківським сектором України.


Я підкреслюю, що пропозиція слідувати польській моделі, яка передбачає заміну фіксованих податкових ставок на податок з обороту в діапазоні від 3 до 17%, завдає економічної шкоди мікробізнесу та віддаляє Україну від європейських норм.

Гармонізація, необхідна для інтеграції в ЄС, стосується насамперед непрямих податків, таких як ПДВ та акцизи, а не прямих податків, таких як ЄСВ.

На цю тему є гарне відео від «Ціни держави». Посилання даю в коментарях.

!!!

Я наголошую на важливості дотримання верховенства права та європейських принципів та інституцій перед тим, як наблизитися до європейських норм.

!!!

Я стверджую, що спрощена система оподаткування в її нинішньому вигляді є одним з небагатьох аспектів податкової системи України, який працює на більш цивілізованих принципах, де верховенство права є більш відчутним.

!!!

Переглядів: 77, сегодня — 1
Стежити за новими коментарями

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися