Мінфін - Курси валют України

Встановити
stepanov
Максим Степанов
Зарегистрирован:
26 грудня 2012

Последний раз был на сайте:
11 жовтня 2023 о 21:42
24 січня 2014, 14:25

Зміни податкового законодавства щодо документальних позапланових перевірок

На підставі змін, внесених до податкового кодексу Законом України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо обліку та реєстрації платників податків та удосконалення деяких положень» №657-18 від 24.10.2013 року, з 1 січня 2014 року вносяться зміни до порядку проведення документальних позапланових перевірок.

Зокрема, якщо платник податків не надасть протягом 10 робочих днів пояснення та їх документальні підтвердження на обов'язковий письмовий запит контролюючого органу надісланий за наслідками перевірок інших платників податків або отримання податкової інформації виявлено факти, що свідчать про можливі порушення платником податків податкового, валютного та іншого законодавства, податкові органи матимуть обставину для проведення позапланової документальної перевірки.

При цьому, контролюючі органи зобов’язані зазначати про такі виявлені порушення у своїх запитах як про причину їх надсилання.

Також, до обставин на підставі яких здійснюється документальна позапланова перевірка було додано:

закриття постійного представництва чи відокремленого підрозділу юридичної особи, в тому числі іноземної компанії, організації, порушено провадження у справі про визнання банкрутом платника податків або подано заяву про зняття з обліку платника податків.

Просмотров: 3543, сегодня — 0
Следить за новыми комментариями

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися