Мінфін - Курси валют України

Встановити
Rebel
Rebel
Зареєстрований:
27 листопада 2009

Останній раз був на сайті:
11 жовтня 2023 о 20:40
Підписчики (88):
05091972lmd
05091972lmd
Ramo
Ramo
Sofiaz
Sofiaz
viktory2001
viktory2001
18 лет
987
987
meag
meag
50 лет, Вараш
Mandarinka2013
Mandarinka2013
93 года, Киев
uliymua
uliymua
yakost
yakost
slexus
slexus
shtanc
shtanc
Oksana77777
Oksana77777
45 лет
всі підписчики
IT
4 березня 2020, 19:43

Зміна уряду

Ця диво-зе-команда ніяк не дає розслабитись. Отже, соцопитування показують, що народ незадоволений Гончаруком значно більше, ніж Зеленським. Ну а у мене, як завжди, думка протилежна. :)

Вважаю відставленого прем'єра непоганим і досить перспективним. Чому у нього нічого не вийшло? Головна причина — нулячий Президент і нулячий Парламент.

Що відбувається, коли у виконавчу владу у відсталій державі ставлять т. зв. технократів із більш-менш прогресивним мисленням?
1) Постановка таких людей у владу означає заявку на потужні зміни.
2) Кодло це розуміє, і починає потужний спротив, саботаж дій уряду.
3) Технократи — люди, які дуже погано вміють займатись політикою і підкилимними іграми, але дуже добре вміють робити свою роботу.
З цього випливає простий висновок: уряду технократів потрібне плече потужного політика (або політичної сили). Така сила має захищати уряд від зовнішніх впливів. Зе — нулячий політик, тому уряд виявився беззахисним. Більше того, він навпаки заважав уряду — такий собі «дурень з ініціативою».

Друге, що потрібно для нормальної роботи уряду — робота за програмою. Уряд пропонує програму, строки виконання, отримує обіцянку від Парламенту проводити закони, необхідні для виконання програми, встановлює ключові показники та допустимі похибки (як у строках так і у показниках). Власне, Конституція передбачає саме таку процедуру. Натомність Зе, який з першої своєї появи у Парламенті плює на Конституцію, призначив уряд за царським принципом. В результаті, ані Президент, ані Парламент не прониклись програмою, бо не було дискусії щодо неї. Взагалі, всі сторони призначення уряду мають «вкластить» у нього. Без цього вони знаходяться ніби збоку всіх процесів, а уряд виконує роль цапа-відбувайла.
Також, програма має передбачати певний період гарантованої роботи уряду, бо «дурням половину роботи не показують».

Третє — Президент не повинен постійно лізти у справи уряду. Він не цар. Це дуже важко сприйняти малоросам.

На жаль Гончарук сам по собі не джигіт, замість програми і процедур він поклався на нулячого Президента, і взагалі не усвідомив себе гілкою влади, він поводив себе як придаток Зе. А придаток не може мати авторитету. До речі, придатком Зе відчуває себе і парламентська більшість — а це ще більша небезпека.

Я очікую, що новий уряд буде гіршим за старий. І в цьому плані ситуація дещо схожа на часи Порошенка, коли сильний уряд на чолі з досить самостійним Яценюком був замінений на гірший уряд, який Порошенко хотів бачити своїм придатком.

Кодло боролось і з попереднім Президентом, але той, як колишній олігарх і більш-менш досвічений політик знав як боротись з кодлом, у нього був певний фінансовий і кадровий ресурс і взагалі талант політика.

Взагалі, єдиний можливий позитивний сценарій, який міг бути після виборів «нової людини» у якості Президента, такий: Президент знаходить якісний менеджмент, каже їм «працюйте — я до вас не лізтиму», олігархам каже «не лізьте, бо посаджу» і через певний час отримує результат (негативний чи позитивний). Це класичний метод реформ під керівництвом «гарного диктатора» — він задає загальний напрям, обирає потрібних виконавців, і залякує кодло.
На жаль, у нашому випадку я не бачу жодних передумов для цього, бо Зе:
* малорос
* без широти мислення (давно зробив такий висновок з його бидло-гумору)
* без яєць
* без авторитету
* (мабуть, результат першого пункту) постійно лізе вкручувати лампочки в під'їзді, замість того, щоб сконцентруватись на системних питаннях
Тобто він не може ні задати правильний напрямок (пп. 1, 2, 5), ні забезпечити виконання (пп. 3,4 і знову 5). В останьому я бачу (як писав у дописі з провокаційним заголовком) певний позитив — задавши неправильний напрямок, він і його не зможе виконати.

Переглядів: 126, сегодня — 0
Стежити за новими коментарями

Коментарі - 7

+
0
mary27
mary27
4 березня 2020, 21:00
#
Гончаруку можно многое простить за попытку смены управления CEEN.
+
+15
Rebel
Rebel
4 березня 2020, 21:14
#
Та він нормальний прем’єр — якби дати йому інструменти, адекватний парламент і президентську парасольку.
А так його використали.
Як Данилюка, до речі.
+
0
Serg71
Serg71
5 березня 2020, 9:07
#
Ему бы надо было или не писать заяву и продолжить работу (особенно в энергетике) или с трибуны четко и прямо заявить, кто его заставил писать заявление (против кого он попер). А так ...
+
0
Rebel
Rebel
5 березня 2020, 10:21
#
Це не така людина. Він не політик.
+
0
Serg71
Serg71
5 березня 2020, 10:46
#
Ну по мужски надо было поступить? Я про второй вариант.
+
+45
Stochastic stories
Stochastic stories
5 березня 2020, 0:51
#
Вся эта пустая кабинетная метушня так похожа на путинизм.
+
+15
Rebel
Rebel
5 березня 2020, 10:17
#
Не приписуйте гебешному пуйлу такі давні винаходи. :) Це стандартне автократичне шоу. Ну і, я сподіваюсь, в Україні така модель не приживеться, бо народ все ж інший. Вона може прижитись хіба що на російських штиках.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися