Мінфін - Курси валют України

Встановити
jaglex
Александр Cлободян Блог Александра Слободяна
Зареєстрований:
18 жовтня 2011

Останній раз був на сайті:
11 жовтня 2023 о 21:18
Підписчики (18):
AndreyM
Andrey M
45 лет, Киев
baraibal21
baraibal21
Kiruha
Kiruha
Lemon75
Lemon75
48 лет, Киев
pointOFview
pointOFview
sorochan
sorochan
sancho
sancho
киев
Shevchuk
Pavlo Shevchuk
49 лет, Київ
stasymoos
stasymoos
AllaNovickaya
Алла Новицкая
41 год, Киев
PSheva
Петр Шевченко
Киев
Ceme4kin
Ceme4kin
Днепропетровск
всі підписчики
Александр Cлободян — Блог Александра Слободяна
Директор юридической консалтинговой компании «САЛЕКС»
3 серпня 2012, 0:23

Як броварська влада кришує будівельні афери

Уявіть, що, оселившись у проінвестованому житлі, Ви прийшли додому і виявили, що забудовник проник у ваше помешкання і поміняв замки на вхідних дверях. Ні, це зовсім не жахливі фантазії блогера, а реальна історія, що трапилась у м.Бровари 19 червня цього року. Для привернення уваги правохоронних органів та місцевої влади м.Бровари люди звернулись за допомогою до телебачення. Жахіття будинку бачила вся країна протягом 19-20 червня в новинах на телеканалах «Інтер», «НТН», «5 канал», «24 канал».

Пройшло більше місяця. Десятки незгідник інвесторів позбавлені доступу до проінвестованих ними помешкань. Інші живуть під загрозою виселення. Так, вже 22 червня цього року люди отримали отримала листа від Серпокрилової В.Д. з необґрунтованою вимогою сплатити 25 500 грн. за комунальні послуги за два місяці проживання, вважає що має місце дебіторська заборгованість В іншому випадку мешканці, в тому числі пенсіонери, будуть примусово позбавлені права користування комунальними послугами та виселені без суду.

Місто Бровари стає розплідником будівельних скандалів. Саме там більше 100 інвесторів за власні кошти побудували сімї «будівельників» Серпокрилових 3 приватні 3-4 поверхові будинки по вул. Каширіна 15, Княжицькій 39,41. Для вирішення спірних питань щодо житлового будинку люди звернулись із листом до забудовника Серпокрилової В.Д., яка уникає будь-яких зустрічей із мешканцями будинку. Натомість забудовник став зламувати двері в помешкання інвесторів, згодом замінивши в них замки.

Дану аферу можна було би попередити завдяки спільним зусиллям правоохоронних органів і місцевої влади Броварів. Адже Інспекція державного-архітектурно-будівельного контролю у Київські області неодноразово вживала заходів з метою усунення порушень забудовницею Серпокриловою В.Д. вимог містобудівного законодавства. Так, в листопаді 2011 року до Інспекції надійшов лист від Броварської міжрайонної прокуратури за проханням провести перевірку за зверненням жителів мікрорайону м.Бровари з приводу незаконного будівництва багатоквартирних будинків на вул.Каширіна. Було також і звернення Виконкому Броварської міської ради, в якому повідомлялось про те, що всупереч Декларації про готовність об'єкту до експлуатації забудовник вважає збудований будинок багатоквартирним та продає квартири в ньому.

Таким чином, при укладенні договорів купівлі-продажу Серпокрилова В.Д. ввела інвесторів в оману, що будинок є багатоквартирний, однак юридично він є індивідуальний. А відповідно до ст.230 Цивільного кодексу України, якщо одна із сторін правочину навмисно ввела другу сторону в оману щодо обставин, які мають істотне значення, такий правочин визнається судом недійсним. Сторона, яка застосувала обман, зобов'язана відшкодувати другій стороні збитки у подвійному розмірі та моральну шкоду, що завдані у зв'язку з вчиненням цього правочину.

Перевіркою Інспекції Держархбудконтролю було виявлено, що в будинку виконані будівельні роботи з реконструкції індивідуального одноквартирного будинку під багатоквартирний. Дані роботи було виконано самочинно, без розроблення та затвердження проектної документації.

По суті, здійснюється самочинна експлуатація будинку, чим грубо порушуються норми Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», та Закону України «Про основи містобудування». Тому 27.12.11. забудовника було притягнуто до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу. Згодом Інспекцією Держархбудконтролю було винесено припис забудовнику про усунення вимог законодавства.

20.03.11. Інспекцією було проведено перевірку виконання вимог вищевказаного припису та встановлено, що у забудовника відсутня проектна та дозвільна документація на реконструкцію будинку. Також було виявлено наведення недостовірних даних у декларації про готовність об'єкта до експлуатації.

Незважаючи на заборони Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю у Київській області, Рішенням виконкому Броварської місцевої від 27.03.2012 було вирішено оформити право власності Серпокриловій В.Д. на житловий будинок загальною площею 1300 кв.м. за адресою: м. Бровари, вул. Каширіна, 15.

Оскільки забудовником Серпокриловою В.Д. не було усунуто порушень Інспекція Держархбудконтролю звернулась до Броварського міжрайонного суду Київської області з позовом про знесення будинку по вул Каширіна, 15 та вул. Княжицькій 39 та 41.

Постраждалі громадяни звертались із письмовими заявами до Броварського міськрайонного відділу МВС України в Київській області та зателефонувавши за номером №102, повідомили їх про проникнення в житлові приміщення та вчинення будівельної афери. Люди отримали відписки. Були численні звернення до Броварської міжрайонної прокуратури. Правоохоронним органам, як то кажуть, по цимбалах. Тим часом підприємливий забудовник повторно продає квартири незгідних інвесторів

Обставини справи при дослідженні їх в сукупності вказують на те, що має місце злочинна діяльність організованої групи осіб, яка полягає в незаконному заволодінні чужим майном. Не виключено, що задіяні окремі працівники правоохоронних органів та представники місцевої влади.

Перепечатка данного материала разрешена исключительно со ссылкой на сайтЮридической консалтинговой компании «САЛЕКС» salex-lcc.com.ua/index.php/features-4/menu-types-2/dovidka-korupcia

Переглядів: 2984, сегодня — 1
Стежити за новими коментарями

Коментарі - 18

+
0
gricyk5
gricyk5
4 серпня 2012, 9:37
#
Нехай зберуться всі разом (інвестори) та «перемочать» прокуратуру ментів міськраду з Серпокриловою разом-тільки так вони вирішать свої проблеми-другого шляху в цьому бардакові немає… як не дивно.
+
0
Alex1
Alex1
5 серпня 2012, 5:14
#
О, верующий призвал «мочить»
+
0
gricyk5
gricyk5
5 серпня 2012, 8:40
#
А ти що думаєш що тобі це так все зійде? Ти все це в своему житті «пропустиш» через себе… Не можна людей так насилувати-для цього і існує кара навіть тут...-хоч і ніхто на це права не має-це гріхи наші… Хочеш скажу тобі навіть більше що тебе в житті чекає?-Але краще сам твори своє життя і своїх близьких…
+
0
Alex1
Alex1
5 серпня 2012, 16:36
#
natribu.org/
+
0
gricyk5
gricyk5
5 серпня 2012, 17:56
#
Во-во твое лицо… а Ты все белочка да белочка-Ха-ха…
+
0
gricyk5
gricyk5
5 серпня 2012, 9:03
#
Да еще скажу по поводу «верующий»-если ты думаешь что это типа «пришибленный»-то глубоко ожибаешься-люди моего толка и веры-верят в справедливость и Истину…
+
0
Kurt
Kurt
4 серпня 2012, 11:14
#
Для того, чтобы противостоять лохотронам, нужно объединяться в массовые активные общественные движения. Вам противостоят кланы укроворья, которые контролируют все 4 ветви держимордства. Для того, чтобы как минимум защитить себя от укроворья, нужно много активных людей, объединенных пониманием необходимости согласованных действий по защите своих прав и своей жизни. Другого способа нет, рано или поздно придут за всяк сидящем на диване… :)
+
0
gricyk5
gricyk5
4 серпня 2012, 13:53
#
Короче говоря создать народное Вече-и что интересно никакого органа чтоб его возглавлял-народ должен собраться в кулак при первом же крике о помощи хоть одного из его членов-все вопросы которые надо решать-голосовать… Вопросы должны поступать в порядке очередности-решения моментально.
+
0
Kurt
Kurt
4 серпня 2012, 15:16
#
Народец в массе своей как раз и не нужен. Народец в своей ментальности моя хата с краю и как бы чего не вышло пусть по своих хатах сидит и речи укроворья на кухне смакует. Организация должна состоять только из активных и думающих людей-единомышленников. Народец можно привлекать только для решения глобальных вопросов — выборы, налоговые, трудовые, криминальные кодексы, защита прав и свобод на общем уровне, социальные вопросы и т.д.
+
0
gricyk5
gricyk5
5 серпня 2012, 8:42
#
Ничего подобного-народец до такой степени «освободился» что ему уже нечего терять…
+
0
Kurt
Kurt
5 серпня 2012, 11:47
#
Не знаю. Пока, среди т.н. «продвинутых», активистов, трезвомыслящих, ответственных и просто людей, готовых делать что-то своими руками — не так много. Если откинуть проплаченных и приспешников укроворья, то по большей части — это лохторат и моя хата с краю, с очень низким уровнем интеллекта, не способные оценить даже текущие собственные риски, не говоря уже о понимании будущего или системном подходе в решении давно возникших проблем, даже личных. Именно поэтому, кстати, и нет в теперешней политике ни единого представителя, отражающего хоть какой-то реализм. Толпа легко обманывается и уводится в сторону от действительно важных решений с помощью простейших технологий — элементарной брехни. Поэтому, как по мне, то до реализма еще очень далеко… :)
+
0
gricyk5
gricyk5
5 серпня 2012, 12:01
#
Согласен… Но общество все-равно умнеет...-и довольно быстро.
+
0
Александр Cлободян
Александр Cлободян
4 серпня 2012, 14:31
#
У нас демократія — мочити не можна, Це у 90-ті роки за таке плавали в Дніпрі або в Бориспільському лісі удобряли гриби. А тепер народ створює ініціативну групу, яка:
підключила телебачення, пресу,
направила позови до суду
звернення в органи
звернення до Гаранта
звернення до губернатора
буде пікет Генпрокуратури.
Треба наказати козлів, хай у вибори мочать один одного, ми їм цього забудовника кинули як шмат мяса для голодних псів
+
0
gricyk5
gricyk5
5 серпня 2012, 8:50
#
Так я і в цьому плані і вам говорю. Людину життя має право лишити тільки той хто його дав-Господь Бог… А мочити -це значить постійно нагадувати що крім них тут ще хтось є -за рахунок кого вони і живуть-он наприклад Алекс -живе за рахунок своїх рабів-навіть зброю має щоб відстрілювати-їздить по світу за ті гроші що йому раби заробили і цих же рабів за людей не має-та ще думає що йому все це так зійде…
+
0
Alex1
Alex1
5 серпня 2012, 16:35
#
Ну ты и Д.Е.Б.И.Л! Шарикофф:-
+
0
gricyk5
gricyk5
5 серпня 2012, 17:54
#
Це якраз ти про себе...
+
0
Kurt
Kurt
4 серпня 2012, 15:09
#
Ничего пикеты и обращения группы в 5-10 человек не даст, ни зомбоящик и ни пресса. Чхало укроворье на такую деятельность. В лучшем случае используют для пиара под выборы, типа порешали-пообещали, а после выборов будет еще хуже. Этот способ будет с отрицательным КПД, так показывает практика. Для того, чтобы решить проблему этих 100 человек, нужны другие действия и порядка 5000-8000 активных человек, которых нужно скоординировать и распределить только под решение этого конкретного вопроса по специальной методике воздействия, с привлечением большого количества специалистов, дабы гарантировать безопасность и эффективность действий. Для этого нужна целая общественная организация с большим количеством активных единомышленников, лучше организованной, чем даже аналог польской Солидарности. Вы имеете дело с очень серьезной группировкой укроворья — кланом, имеющим огромные возможности стереть любого одного или нескольких в порошок любым методом, шапками и уговорами их не закидаешь. И таких лохотронов множество, нужно быть готовым к постоянным действиям. Я ж и говорю, что это не на диване кое-что мять и по зомбоящику речи толкать… :)
+
0
gricyk5
gricyk5
5 серпня 2012, 8:55
#
Я о том же и говорю-эта «организация»рано или поздно -но будет -она сметет весь этот сброд со своей спины… так или иначе все эти нувориши кровью своей умоются… А чего они еще хотели?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися