Мінфін - Курси валют України

Встановити
SerhiyTron
Сергій Тронь Сергій Тронь
Зареєстрований:
14 березня 2023

Останній раз був на сайті:
23 квітня 2024 о 16:42
Сергій Тронь — Сергій Тронь
31 серпня 2023, 11:24

Новий криптопрорив в Амстердамі та політична підтримка біткоїна

Не щодня на крипторинку проводяться цікаві заходи/конференції, а тому особливо важливо про них говорити. Щоб усі, хто цікавиться, вчасно отримували потрібну інформацію. Тому хочу повідомити про знакову подію цієї осені –конференцію Bitcoin Amsterdam з 12 по 14 жовтня в столиці Нідерландів.

Розуміючи важливість і значущість події, медіапартнером заходу виступить відоме видання Bitcoin Magazine, розвитком української франшизи якого займаюся я. Наші читачі оперативноотримуватимуть інформацію про конференцію, її учасників і теми, які порушуються. Не сумніваюся, що це буде цікаво і професійно, втім, як завжди з Bitcoin Magazine.

Ми побачимо безліч цікавих спікерів, які, впевнений, зможуть захопити як професіоналів, так і тих, хто тільки відкриває для себе крипторинок. Очікуються виступи співзасновника і СЕО Blockstream Адама Бека, гендиректора Paxful Рей Юсефа, глави Bitrefill Сергія Котляра, CEO WhiteRock Management Енді Лонга і навіть принца Сербії Філіпа Карагеорговича. Це, звичайно, ще не повний список, буде багато авторитетних і цікавих особистостей.

Вважаю, що особливо присутніх зможе зацікавити засновник Біткоїн-фракції і член Лібертаріанськоїпартії Нідерландів Том ван Ламоен, він уже підтвердив участь на своїй сторінці в X (колишній Twitter). У парламенті своєї країни він займається питаннями економіки, фінансів, оподаткування та підтримує розвиток крипторинку, його вважають серйозним криптоактивістом.

«Біткоїн – це цифрове лібертаріанство», — підкреслює Ламоен.

Лібертаріанська партія (Libertaire Partij, LP) не новачок у політиці (існує 30 років), і обстоює зрозумілі цінності, які чітко формулює: створити «вільний світ, світ, у якому ніхто не буде змушений жертвувати своїм життям і майном на благо інших». У 2014 році LP стала першою політичною партією в Нідерландах, яка прийняла і підтримала біткойн. Упевнений, що Том ван Ламоен поділиться з учасниками Bitcoin Amsterdam цікавим досвідом та ідеями на майбутнє.

У Європі активно зростає інтерес до криптовалют, і особливо в Нідерландах. У 2023 році аналітики CoinGecko провели цікаве дослідження та опублікували за його підсумками рейтинг європейських держав, які найбільше зацікавлені в цифрових активах. Нідерланди, на яких припало 7,3% такого інтересу, у цьому рейтингу посіли друге місце після Великої Британії. Аналітики повідомили, що найчастіше нідерландці обирають такі монети – Fuse, Bone ShibaSwap і Cellframe.

У цій країні ще не пройшла повна легалізація крипти, але Центробанк Нідерландів (DNB) уже видав дозволи на роботу 36 криптокомпаніям. Минулого місяця, наприклад, його отримала криптобіржа Crypto.com, а до цього – CoinbaseEurope, eToro, Bitstamp.

У Нідерландах дуже сильні криптоактивісти, і ми бачимо результати їхньої роботи. Є дуже цікаві проекти. Наприклад, ще торік стало відомо про гігантську оранжерею під Роттердамом, яка опалюється теплом, що виділяється під час майнінгу Bitcoin – воно не зникає даремно, як в інших господарствах. Сервери ж для майнінгуотримують енергію від сонячних панелей на даху. Виходить вуглецево-нейтральна операція, яка виконує важливу екологічну функцію і дає змогу знижувати витрати. Ініціатива отримала назву «квіти з біткоїнів» (Bitcoin Bloem), і, впевнений, багатьох надихне на інші цікаві проекти.

Думаю, Том ван Ламоен зможе поділиться різним досвідом, розповісти і про інші ініціативи на території своєї країни та за її межами. Не просто приємно, але ще й дуже корисно, коли політики цікавляться крипторинком і намагаються допомогти його розвитку. По всьому світу бачимо дедалі більше подібних прикладів.

Зокрема, прем'єр-міністр і міністр фінансів Ліхтенштейну Даніель Ріш цьогоріч уже неодноразово заявляв про необхідність повної легалізації біткоїна у своїй країні та обіцяв, що криптовалюту використовуватимуть для оплати державних послуг. А ще допускав інвестування в Bitcoin частини валютного резерву держави, який зараз становить 2,2 млрд швейцарських франків (2,5-річний держбюджет Ліхтенштейну).

А в Польщі, наприклад, прихильником криптовалют є Ярослав Говін із правоцентристської партії «Згода», раніше відомої як «Польща разом». Вона входила до складу правлячої коаліції «Об'єднані праві» з 2015 по 2021 рік. Більшу частину цього періоду Говін був заступником прем'єр-міністра, а також членом парламенту, і наголошував на потенціалі крипти та інших фінансових новацій.

Не можна забути і про американку Синтію Лумміс– сенаторку США від штату Вайомінг, з якою я мав честь обговорювати перспективи розвитку галузі та яка давно підтримує розвиток криптовалюти. Перший свій біткоїн купила ще 2013 року. Багато разів підтримувала закони, що розширюють використання крипти в Сполучених Штатах, два роки тому запускала Сенатську групу з фінансових інновацій, а зараз входить до банківського комітету Сенату.

Днями зі звіту OGE (Управління державної етики) стало відомо, що її епатажний колега-республіканець і експрезидент США Дональд Трамп зберігає до $500 тис. на Ethereum-гаманці.

А ще раніше ЗМІ писали про купівлю кандидатом у президенти США від Демократичної партії Робертом Ф. Кеннеді-молодшим (племінник 35-го американського президента) 14 біткоїнів для своїх дітей – по 2 кожному. Дуже прогресивний політик, якого багато хто відкрито називає криптоактивістомпісля його вражаючого виступу на криптоконференції в Майямі в травні-2023 (у конгрес-центрі The Miami Beach). Кеннеді публічно називав Bitcoin твердою валютою і ставив його в один ряд зі сріблом, золотом, платиною. Зазначаючи, що біток здатен підтримати американській долар, і відкрити новий етап фінансової стабільності світу та процвітання країни.

Підтримка політиків дуже важлива, вона сприяє розвитку крипторинку і його повсюдної легалізації. І, гадаю, Роберт Ф. Кеннеді матиме рацію, в кінцевому підсумку ця підтримка допоможе врятувати і класичний фінансовий ринок.

Переглядів: 327, сегодня — 0
Стежити за новими коментарями

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися