Мінфін - Курси валют України

Встановити
SerhiyTron
Сергій Тронь Сергій Тронь
Зареєстрований:
14 березня 2023

Останній раз був на сайті:
23 квітня 2024 о 16:42
Сергій Тронь — Сергій Тронь
7 серпня 2023, 18:35

Чому біткоін стійкіший за долар і що забезпечить його розвиток надалі

Представники ринку класичних фінансів все частіше переконуються у великих перспективах біткоіну та криптовалют загалом. Раніше вони визнавали це переважно у кулуарах та обговорювали у вузьких спільнотах, але останнім часом все частіше говорять публічно. На всі почуття ставлять знак рівності між криптою і американським доларом. Ще кілька років тому про таке і мріяти не доводилося, а зараз генеральний директор іменитої інвесткомпанії BlackRock Ларрі Фінк відкрито заявляє, що Bitcoin у перспективі може стати одним з провідних активів у глобальному фінансовому секторі.

При цьому Фінк чітко сказав, що ВТС здатний обійти ринкову капіталізацію американського долара. А також визнав, що розвиток криптовалют сприяє демократизації фінансової інфраструктури, з чим не посперечаєшся — криптоінвестори не зобов'язані проходити крізь сито нещадного банківського фінансового моніторингу.

Чому так важливо, коли керівники рівня Ларрі Фінка кажуть такі речі? Не тільки через їхній досвід та авторитет на ринку, через що до них багато хто прислухається. Але ще й тому, що заяви керівників BlackRock та інших великих фінансових інститутів сприймають як безкоштовну фінансову раду. А для багатьох приватних інвесторів це є практично керівництвом до дії. Виходить, що Фінк говорить про зростання капіталізації битка і сам цю капіталізацію стимулює новими вкладеннями своїх шанувальників.

Втім, у криптовалюти вірять не лише у BlackRock, а й в інших інвестиційних грандах світу — на зразок Morgan Stanley та Goldman Sachs. Ця віра та регулярні вкладення банків/їхніх фінінститутів та клієнтів гарантують біткоіну та іншим монетам стабільну підтримку та зростання.

Не менш важливою є й публічна політична підтримка, на чому вже неодноразово зупинявся і не втомлюся повторювати. Неоціненний внесок у неї зробив кандидат у президенти США від Демократичної партії Роберт Ф. Кеннеді-молодший (племінник 35-го американського президента), який у травні 2023 року виголосив вражаючу промову на великій конференції в Майямі, а в липні повідомив про плани підтримати биткоіном стабільність долара та американського боргового ринку. Дехто сприймав його слова про підтримку скептично, але одразу згадав про них, коли у серпні рейтингове агентство Fitch вперше з 1994 року позбавило Сполучені Штати Америки його рейтингу ААА — опустило його до АА+.

Приємно бачити, що демократ щиро вірить у крипторинок і не перестає про нього говорити, допомагати його розвитку як може. Днями, наприклад, Кеннеді-молодший повідомив, що купив своїм сімом дітям 14 біткоїнів – по 2 кожному. Уточнивши, що зробив це під враженням конференції у Майамі. А також пообіцяв приймати у ВТС пожертви на свою передвиборчу президентську кампанію.

Цікаво, що чи не одночасно біткоін отримав підтримку і з іншого політичного табору Америки — від Республіканської партії, що також позитивно впливає на крипторинок. Коли інвестори, незалежно від своїх політичних переконань бачать, що влада висловлюється на користь перспективних активів. Кандидат у президенти США та губернатор штату Флорида, республіканець Рон Десантіс заявив, що готовий дозволити американцям вільно (без обмежень) купувати BTC та інші криптовалюти. Так і сказав, що люди «зможуть це робити, якщо захочуть».

Позитивні новини надходили з інших країн. Наприклад, стало відомо, що у Коста-Ріці вже підготували законопроект, після ухвалення якого біткоін стане в цій державі законним засобом платежу. Історичний момент для Коста-Ріки та всієї Центральної Америки. Її сусід Сальвадор став першим у 2021 році, який узаконив цю монету, а Коста-Ріка може стати другою такою країною.

А, наприклад, у Гонконгу минулого тижня видали першу ліцензію на роздрібну торгівлю криптовалютами. Її отримала криптобіржа HashKey Exchange, яка анонсувала надання двох послуг: операції із цінними паперами та автоматичну торгівлю. Майданчик стане піонером у своєму регіоні.

Такими новинами живе крипторинок, вони живлять його, допомагають рухатись уперед. Звідси і зростання капіталізації, і розвиток нових інструментів, і підтримка долара та інших фіатних валют у майбутньому. Висока технологічність разом з новими розробками та зростанням популярності дозволять її надавати. Це все, що потрібно крипторинку — розуміння суспільства та сприяння владі. Дуже важливо не заважати розвитку, не ставити ціпки в колеса. А далі вільний ринок вибудує все під себе та клієнтів і стане майбутньою основою для зростання світової економіки.

Переглядів: 599, сегодня — 0
Стежити за новими коментарями

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися