Мінфін - Курси валют України

Встановити
3litry
Зареєстрований:
18 липня 2021

Останній раз був на сайті:
6 жовтня 2024 о 14:26
Підписчики (11):
juaryi
juaryi
54 року
AllexL
AllexL
49 років
Kozak1
Козак UA
43 року, Червоноград
LaZerro
LaZerro
NicholasW
NicholasW
Anyways
Анжелика Остапова
36 років, Днепр (Днепропетровск)
mihakadet5
Володимир Михайлина
23 року, Киев
28900431
Vladislav Kudrich
31 рік
044blog
044blog
36 років, Киев
kingcity
kingcity
53 року, Львів
Anko
Anko
Три літри — Банка три літри та інші банківські депозити
25 червня 2024, 8:59

Неправильна відповідь, або як працюють банки Європи

Яскравий український підприємець Ігор Гуменний на своїй FB-сторінці поділився досвідом обслуговування своєї компанії у німецькому банку.

Текст довгий, але я раджу його прочитати з поваги до праці німецьких банкірів.

Цей процес – наслідок сотень годин обговорення з юристами, бухгалтерами та службою ІТ безпеки.

Подивіться як форма ґвалтує суть, як звичайний процес перетворюється на тортури для клієнта і покрутіть головою — навколо повно таких «зламаних процесів» і не лише у банках.

Це все – можливості для підприємців.

Зробіть просто, зробіть так, як потрібно клієнту.

___

«Коли я приіхав в Берлін, відразу зареєстрував компанію, відкрив рахунок, всі сервіси, в т.ч. банк-клієнт.

В силу різних причин, лише через рік ми почали укладати перші контракти і для податковоі мені знадобилась фізична виписка з рахунку, але тут незадача: не працює банк- клієнт, не можу її вивантажити.

Я, звичайно іду в банк, думаю, візьму виписку прямо в банку.

Само по собі, німецькі банки це упорядкована бюрократія: на все час, терміни, процедура, не все так просто, але в результаті, приймає мене завідуюча та пояснює, що банк змінив програму, застосунки, налаштування, потрібно видалити старий застосунок і завантажити новий: він власне складається з двох: BestSign і #diepasstbank. Так і не зрозумів, чому не можна зробити один, як в Україні.

Мене поять кавою, допомагають, але саму виписку надати НЕ МОЖУТЬ. Не має такої функції. В COVID скоротили когось, обʼєднали функціі і передали в центральний офіс на програмному рівні. Я маю просто лишити заяву і мені автоматично, поштою, протягом двух тижнів, прийде на домашню адресу виписка і новий код налаштування, і я сам все зможу вивантажити і отримати, а от на руки, фізично, видати виписку — не можливо. Функцію оцифрували…ну що ж порядок є порядок.

Чекаю два тижні — листа не має. Знову беру термін, прихожу, приймають, кава, розмова і просять пару хвилин зʼясувати, як так? Чому код і виписка не прийшли? Завідуюча вияснила, що мені відправили, але на моій домашній поштовій скриньці лише моя фамілія, назви компанії не було і поштовий оператор відправив листа назад. Мене надлюбʼязно попросили залишити знову заяву. Дописати, навіть від руки, назву компанії на поштовій скриньці і все прийде!

Ну що ж, мені трохи ніяково, я відчуваю, що порушив якусь процедуру, порядок же має бути. Випив каву, залишив нову заяву і десь за два тижні код прийшов. Виписка по рахунку чомусь ні, ну ОК. Я якраз мав летіти на виставку у Фінляндію, а звідти мав летіти на виставку у США.

Взяв листа, полетів. В Фінляндії я відкрив конверт, спробував ввести код — не працює. Телефоную старій знайомій, завідуючій, вона любʼязно каже, що нема проблем, застосунок може видавати помилку, я переведу вас на техпідтрмку ЦО і вони все владнають. Переключають мене. Оператор не розмовляє англійською, але якось я на своїй недонімецькій, по телефону пояснив. Оператор сказав ОК, поставив контрольні питання, я відповів, а потім запитує: «Скільки грошей на рахуну компанії?», я точно не памʼятав, і назвав приблизно суму, відповідь з тіє сторони була лаконічна: «Неправильна відповідь» і короткі гудки…

Я знову набираю мою стару знайому, вона каже, що так, така процедура, але я вам допоможу. Вона мені сказала, скільки в мене грошей на рахунку, я попросив допомоги нашого німецького директора і ми почали відновлювати банк-клієнт. З технічним спеціалістом з боку банка і німецькомовним менеджером з моєї потратили за півгодини на переналаштування, нове завантаження App і спеціаліст накінець викрикує: «Бінго! Працює!» і наголошує: «Тепер система відправила Вам на пошту остаточний код налаштування!» З ним ви можете в будь-якому відділені Postbank на території Німеччини з документом підтверджуючим особу, фінально активізувати застосунок.

По поверненню з Америки, буденно, без терміну, завітав в найближе відділення, посвідчив особу і банк-клієнт майже автоматично активізували.

P.S. Виписку з рахунку я так і не отримав, отримав лише код, але то вже не є проблема, в режимі реального часу можу сам собі роздруковувати, через Банк-клієнт…»

Переглядів: 362, сегодня — 0
Стежити за новими коментарями

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися