Мінфін - Курси валют України

Встановити
15 жовтня 2024, 14:52

Світові продажі електрокарів зросли на 30,5% у вересні. Лідирує — Китай

Світовий продаж електромобілів зріс на 30,5% у вересні в річному обчисленні. У лідерах Китай, а Європа показує ознаки відновлення, повідомляє Reuters, посилаючись на дані дослідницької компанії Rho Motion.

Світовий продаж електромобілів зріс на 30,5% у вересні в річному обчисленні.
Фото: depositphotos

► Читайте телеграм-канал «Мінфіну»: головні фінансові новини

Як змінилися продажі

У вересні в усьому світі було продано 1,69 млн електромобілів — як повністю електричних (BEV), так і гібридів (PHEV).

Продажі в Китаї у вересні підскочили на 47,9% і досягли 1,12 млн автомобілів, тоді як у Сполучених Штатах та Канаді вони зросли на 4,3% — до 0,15 млн автомобілів.

Читайте: ЄС введе мито до 45% на електромобілі з Китаю — Bloomberg

Зростання на ринку США було повільним і стійким напередодні виборів 5 листопада, що ускладнює прогнозування майбутніх тенденцій у країні, також повідомив агентству Reuters менеджер з обробки даних Чарльз Лестер.

Китайські автовиробники, своєю чергою, зараз прагнуть збільшити свої продажі до ЄС, незважаючи на імпортні мита у розмірі до 45% та на тлі зниження світового попиту на електромобілі.

Автоцивілка: Вигідно оформлюйте ОСЦПВ на авто онлайн

Автор:
Роман Мирончук
Редактор стрічки новин Роман Мирончук
Пише на теми: Економіка, фінанси, банки, криптовалюти, інвестиції, технології

Коментарі - 3

+
0
neverice
neverice
15 жовтня 2024, 15:12
#
Якщо коротко — це капець. Весь західний світ ниє останні 20 років про кліматичні зміни, зелений курс, квоти СО2. І що ми бачимо. З 1,69 млн електромобілів 1,12 млн продано в Китаї. І лише 500 тис у всьому іншому світі. І це при тому, що Китаю чхати на екологію. Він керується виключно економічними критеріями і зниженням залежності від нафти.
Що собі думає ЄС — то загадка.
Але в цілому, зростання продажів все ще тішить — хоч і в Китаї, але на світовий попит на нафту це все одно впливає.
+
0
Abramon
Abramon
15 жовтня 2024, 16:48
#
Європейські виробники/дилери «гилять» ціни на електрокари, якщо порівнювати з ідентичними моделями на ринку Китаю, тобто в Китаї банально авто коштують дешевше.
+
0
neverice
neverice
15 жовтня 2024, 17:13
#
Цілком згоден. Більше того, певен, що ціни вони завищують штучно. Бо ДВЗ машини вони цілком здатні продавати по цінам, щоб конкурувати з Китаєм ринковими методами. А от на електромобілі чомусь мито запровадили під 50%. І казочки про неринкові дотації в Китаї — то казочки. Тесла в Китаї без усіляких дотацій коштує значно дешевше.
Викликає подив загальна політика ЄС та США щодо електромобілів — тримати високі ціни, скасувати всі дотації та стимулюючі заходи, заборонити імпорт дешевших. І результат цих дій одразу видно на продажах. Хоча на словах декларують зелений курс, відмову від викопного палива та залежності від імпортних енергоносіїв.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися
 
сторінку переглядають 5 незареєстрованих відвідувачів.