Мінфін - Курси валют України

Встановити
5 червня 2024, 17:15

Японська криптобіржа придбає біткоїни на $300 млн для компенсацій від злому

Японська криптобіржа DMM Bitcoin оголосила про плани залучити 50 млрд ієн ($321 млн) від афілійованих компаній, щоб купити біткоїни для виплати компенсацій потерпілим від злому користувачам. Про це пише Bloomberg.

Японська криптобіржа DMM Bitcoin оголосила про плани залучити 50 млрд ієн ($321 млн) від афілійованих компаній, щоб купити біткоїни для виплати компенсацій потерпілим від злому користувачам.
Фото:depositphotos

► Підписуйтесь на телеграм-канал «Мінфіну»: головні фінансові новини

Деталі

31 травня хакерам вдалося вивести 4502,9 BTC із гаманців біржі. Це стало сьомим за величиною розкраданням криптовалюти в історії, згідно з даними аналітичної компанії Chainalysis.

Злом став другим за розміром викраденого серед криптобірж у Японії. У 2018 році з майданчика Coincheck в результаті атаки хакера викрали криптовалюту NEM на 58 млрд японських ієн — приблизно $370 млн за поточним курсом.

Читайте: 26% українців володіють криптоактивами

На інцидент звернули увагу регулятори та Мінфін Японії. Від біржі вимагали провести розслідування та подати план виплати компенсацій.

Біржа DMM Bitcoin належить японській групі компаній DMMcom, яка працює ще з 1990-х років. Діяльність DMMcom пов'язана з електронною комерцією, іграми, стрімінговими сервісами, послугами інтернет-провайдера та іншими сервісами.

Глава компанії Кейші Камеяма відомий як магнат індустрії розваг для дорослих та один із піонерів інтернету. Його компанія виросла в цілу групу підприємств у різних сферах бізнесу, що зробило його одним із найбагатших людей Японії.

Автор:
Роман Мирончук
Редактор стрічки новин Роман Мирончук
Пише на теми: Економіка, фінанси, банки, криптовалюти, інвестиції, технології

Коментарі - 1

+
+45
bonv
bonv
5 червня 2024, 22:58
#
На біржах гроші краще не тримати. Завів-угода-вивів на гаманець.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися