Мінфін - Курси валют України

Встановити
19 січня 2024, 19:38

Фонд держмайна виставить на приватизацію готель «Україна» у центрі Києва

Фонд державного майна планує виставити на приватизацію готель «Україна» у Києві. Про це повідомив очільник ФДМУ Віталій Коваль на своїй сторінці у Facebook.

Фонд державного майна планує виставити на приватизацію готель «Україна» у Києві.
Фото: facebook.com/koval8

Читайте «Мінфін» в Instagram: головні новини про інвестиції та фінанси

«Відвідав державне підприємство, яке знаходиться у підпорядкуванні ФДМУ. Шість конференц-залів, кімнати для переговорів та фонд у 363 номери. Готель „Україна“ — працює і буде працювати», — зазначив Коваль.

Наразі через воєнний стан готель недозаповнений, але щомісяця тут проходять в середньому 15 конференцій. Для гостей пропонують зали, де можна розмістити від 10 до 250 людей. Є укриття, в якому розташована окрема аудиторія для заходів на 50 осіб. А також є паркінг на 80 автівок.

«Разом з тим, готель накопичив більше ніж 45 млн грн боргів. Тому у планах Фонду — його приватизація», — поділився Коваль.

Він наголосив, що завдання ФДМУ, щоб будь-яке підприємство, яке знаходиться в його управлінні, було прибутковим або знайшло нового ефективного власника.

«Під час війни маємо використовувати внутрішні резерви держави. А приватизація — це дохід в бюджет, із якого фінансуються Сили оборони. А також робочі місця, нові можливості для створення бізнесу і розвитку територій», — додав Коваль.

Коментарі - 3

+
+45
BatonUA
BatonUA
20 січня 2024, 0:04
#
І знову ніякої кримінальної відповідальності за діру у 45млн. Здавати в оренду приміщення, в центрі міста і накопичити борги, це ахтунг
+
0
Diego Donati
Diego Donati
20 січня 2024, 3:20
#
Идеальный момент для продажи
+
0
Extra1
Extra1
22 січня 2024, 14:58
#
Так, щоб ви розуміли, 01.09.22р. було відновлено «велику приватизацію»! Виставлено понад 1200 об'єктів! І це під час війни! От і скуповують (продають самі собі, або за хабарі)спиртзаводи, річкові порти, і т.ін. за ціною квартири! І головне, що не озвучують це публічно на широкий загал! Для прикладу: ОДЗШВ (Одеське шампанське) було продано за ~ 5млн.$, а виставлялися менше, ніж за 1млн.$! Приблизно за стільки ж один з річкових портів (17 причалів,13 кран-балок, понад 50од. важкої автотехніки, і т.ін)! Підари, одним словом!
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися