Мінфін - Курси валют України

Встановити
8 січня 2024, 12:39

В ЄЦБ оголосили тендери на 1,1 млрд євро на розробку цифрового євро

Європейський центральний банк оголосив п’ять тендерів на надання послуг, пов’язаних з компонентами проєкту цифрового євро на загальну суму в 1,1 млрд євро. Про це йдеться на сайті ЄЦБ.

►Підписуйтесь на сторінку «Мінфіну» у фейсбуці: головні фінансові новини

У релізі зазначають, що завдання для сторонніх компаній не включатиме основну систему розрахунків у CBDC, яка буде «забезпечена внутрішніми ресурсами».

Тендери передбачають укладення угод для забезпечення готовності ЄС до початку розробки цифрового євро в майбутньому. Втім, рішення про випуск цифрового євро не буде прийнято до завершення законодавчого процесу в Європейському Союзі.

Рамкові угоди, укладені в результаті цієї процедури, стосуються лише деяких цифрових послуг, пов’язаних з цифровим євро. Інші компоненти, такі як розрахунки за платежами, будуть забезпечуватися внутрішніми джерелами в межах Євросистеми.

Коментарі - 2

+
0
SkrudjMacduck
SkrudjMacduck
8 січня 2024, 12:51
#
Центробанки упираються проти CBDC оскільки це дуже близько до емісії. Компанія випускає CBDCна умовний лярд баксів, збирає з людей той лярд і баланс, наче б то є, але компанія вкладає той лярд грошей в трежаки і вже уряд США пускає отримані гроші в економіку. І виходить, що замість одного лярду грошей циркулюють два лярди. Так само з кредитами, за якими немає депозитів, це призвело до іпотечної кризи в США.
+
0
Злий Інвестор
Злий Інвестор
8 січня 2024, 13:52
#
Немає ніякої проблеми фіатний міліард вивести з системи. Центробанки через CBDC не упираються, а скоріше навпаки. Проблема CBDC в тому, що Центробанки збираються використовувати ці валюти так само, як і фіатні, тобто постійно збільшуючи емісію за потреби. Тому для користувачів вони не несуть жодних бонусів, що автоматично ускладнює впровадження.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися