Мінфін - Курси валют України

Встановити
26 грудня 2023, 16:27

Pension Danmark вирішив продати всі акції Tesla

Найбільший датський пенсійний фонд Pension Danmark повідомив, що має намір позбутися всіх цінних паперів компанії Tesla, які раніше перебували в її портфелі. Такий крок — це знак солідарності та підтримки дій профспілкових організацій Північної Європи. Всі вони оголосили страйк американському автовиробнику через його відмову від угоди з механіками зі Швеції, як показав на cauvocapital.com огляд.

Ілон Маск відомий як непримиренний противник профспілкових організацій, що ніколи не йде на компроміси з ними. З цієї причини отримала відмову і шведська профспілка. За словами представників автовиробника зі США, у їхніх співробітників умови праці мінімум не гірші, а тому співпраця з цією організацією не має сенсу.

Pension Danmark визнав нездатність вплинути на ситуацію навколо Tesla

Діями у відповідь стали страйки не тільки шведських, а й норвезьких профспілок. Згодом їх підтримали датські організації та рух так чи інакше поширився всіма державами Північної Європи. Саме тому Pension Danmark і ухвалив таке рішення щодо акцій Tesla.

За словами представників пенсійного фонду, на тлі конфлікту, що вже торкнувся Данії, а також недавньої категоричної відмови американської компанії від угод з профспілками з будь-якої країни було ухвалено рішення, що інвестори не мають важелів впливу на ситуацію. У результаті Tesla було вирішено включити до списку винятків Pension Danmark, повідомили користувачі, які мають на Cauvo Capital приватний кабінет.

За матеріалами Cauvo Capital

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися