Мінфін - Курси валют України

Встановити
27 листопада 2023, 12:52

Ціни на золото наблизилися до місячного максимуму

У понеділок ціни на золото наблизилися до місячного максимуму, перевищивши ключові рівні, оскільки обережність перед виходом низки ключових економічних показників сприяла зростанню попиту на «жовтий метал», пише Investing.

У понеділок ціни на золото наблизилися до місячного максимуму, перевищивши ключові рівні, оскільки обережність перед виходом низки ключових економічних показників сприяла зростанню попиту на «жовтий метал», пише Investing.► Читайте «Мінфін» у Instagram: головні новини про інвестиції та фінансиЩо відбувається з цінамиПослаблення котирувань долара на тлі зростаючих ставок на те, що Федеральна резервна система більше не підвищуватиме процентну ставку, також сприяло зростанню цін на жовтий метал, як і ознаки ослаблення економічної ситуації в усьому світі.
Фото: depositphotos

► Читайте «Мінфін» у Instagram: головні новини про інвестиції та фінанси

Що відбувається з цінами

Послаблення котирувань долара на тлі зростаючих ставок на те, що Федеральна резервна система більше не підвищуватиме процентну ставку, також сприяло зростанню цін на жовтий метал, як і ознаки ослаблення економічної ситуації в усьому світі.

У той час як ціна на спотове золото зросла на 0,5% до $2 013,69 за унцію, ф'ючерс на золото з терміном експірації в грудні зріс на 0,6% до $2 014,35 за унцію до 00:15 за східним (05:15 за Грінвічем). Обидва інструменти зараз знаходяться вище за $2000 після коливань на цій відмітці протягом останнього тижня.

Читайте також: На Уолл-стріт прогнозують зростання ціни на золото до рекорду: $2500 за унцію

Очікується, що закріплення вище за $2000 сприятиме подальшому зростанню золота, оскільки цей рівень розглядається як ключова точка опору.

Війна та ФРС — причини зростання ціни золота

Війна на Близькому Сході знову призвела до зростання попиту на золото як захисного активу. Крім того, позитивним чинником для золота стали очікування, що у 2024 році ФРС США перейде до зниження ставки, а її поточний цикл підвищення вже закінчено. У зв'язку з цим курс долара США почав падати, що робить золото також привабливішим для власників інших валют.

Експерт Fundstrat встановив технічні цілі золота на рівні $2500 за унцію з огляду на очікуване падіння реальних процентних ставок, поточні геополітичні ризики та інші фактори. Проте Ньютон уточнив, що його прогноз не обов'язково справдиться саме до кінця цього року.

Читайте також: ТОП-5 ОВДП листопада серед приватних інвесторів, інфляція та курс гривні до кінця 2024р.

Оптимістично на золоті перспективи дивляться і Goldman Sachs. Аналітики банку очікують, що індекс S&P GSCI Commodity, який відстежує ціни на золото та інші сировинні товари (переважно нафту), на горизонті 12 місяців зросте на 21%.

Автор:
Ярослав Голобородько
Редактор стрічки новин Ярослав Голобородько
Пише на теми: Макроекономіка, фондовий ринок, криптовалюта

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися