Мінфін - Курси валют України

Встановити
26 листопада 2023, 14:05

Литва виділить 2 мільйони євро на ініціативу Grain from Ukraine

У рамках ініціативи Grain from Ukraine Литва до кінця цього року виділить 2 млн євро і готова підвищити транзитні спроможності своїх портів для українського експорту. Про це заявила прем'єр-міністр Литви Інгріда Шимоніте, повідомляє «Укрінформ».

У рамках ініціативи Grain from Ukraine Литва до кінця цього року виділить 2 млн євро і готова підвищити транзитні спроможності своїх портів для українського експорту.
Фото: kmu.gov.ua

► Читайте сторінку «Мінфіну» у фейсбуці: головні фінансові новини

Деталі

За її словами, що Україна з моменту започаткування програми Grain from Ukraine досягла значних результатів. Відповідно, Литва як і минулого року готова долучитись до цієї ініціативи та виділити додатково 2 млн євро, що надійдуть в Україну до кінця цього року.

Крім того, премʼєр Литви зазначив, що рф намагається використати ситуацію в Чорному морі, щоб перешкодити експорту українського зерна і домогтися скасування санкцій.

«Але це не спрацює. Ми відпрацьовуємо альтернативні шляхи експорту зерна, зокрема, „Шляхи солідарності“, а також нові зернові коридори. Ми будемо готові підвищити транзитні спроможності наших портів для українського експорту», — заявила Шимоніте.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися