Мінфін - Курси валют України

Встановити
22 листопада 2023, 11:34

Binance пішла на угоду з владою США, а Баффет озвучив виконавців заповіту: що потрібно знаті вранці

Новини міжнародних ринків.

Ранкові новини міжнародних ринків.
Фото:depositphotos

Binance пішла на угоду з владою США і заплатить штрафи на $4.3 млрд

Генеральний директор Binance Holdings Ltd. Чанпен Чжао погодився визнати себе винним за звинуваченнями у боротьбі з відмиванням грошей та виплатити штраф у розмірі $50 млн.

Goldman Sachs попереджає про ризиковані позиції хедж-фондів

Стандартний хедж-фонд тримає 70% свого портфеля в довгих позиціях ТОП-10 акцій США на чолі з Чудовою сімкою.

Воррен Баффет назвав виконавців свого заповіту

Троє його дітей, Говард, Сьюзен і Пітер Баффет, є виконавцями його волі і будуть опікунами благодійного фонду, який отримає майже всі його статки ($118 млрд). «При управлінні заповідальним трастом усі троє повинні діяти одноголосно».

93-річний Баффет написав, що він почувається «добре, але повністю усвідомлє, що грає в додаткових інтригах».

Баффет не зацікавлений у створенні довготривалої благодійної організації, подібної до Фонду Форда. На його думку, його багатство має бути розподілено відносно незабаром після його смерті, щоб максимізувати його вплив.

«Приблизно через десять років заповідальний траст самоліквідується і працюватиме з мізерним персоналом. Наскільки це можливо, він фінансуватиметься за рахунок акцій Berkshire. Berkshire — одна з найбільших і найбільш диверсифікованих компаній у світі — неминуче зіткнеться з людськими помилками в судженнях і поведінці. Це відбувається у всіх великих організаціях, державних або приватних. Але ці помилки навряд чи будуть серйозними в Berkshire і будуть визнані та виправлені. У нас є відповідний генеральний директор, який стане моїм наступником, а також правильна рада директорів. Обидва необхідні».

Джефф Безос додатково продасть акцій Amazon (AMZN) ще на $1 млрд

Минулого тижня він продав AMZN на $240 млн. Після відходу з посади гендиректора Безос продає акції для фінансування космічного проеєкту Blue Origin.

Blackstone (BX) закриває фонд мультистратегій після падіння активів майже на 90%

З початку 2020 р. і до кінця жовтня 2023 р. фонд Blackstone Diversified Multi-Strategy повідомив про зниження прибутковості на 2%. Пік за обсягом активів фонду був у 4-му кварталі 2019 р. — $2,12 млрд, який скоротився до $200 млн. BX обговорює перенесення капіталу клієнтів в інші фонди.

Автор:
Ярослав Голобородько
Редактор стрічки новин Ярослав Голобородько
Пише на теми: Макроекономіка, фондовий ринок, криптовалюта

Коментарі - 1

+
+30
Genna Smatko
Genna Smatko
22 листопада 2023, 13:15
#
Ну у Форда інша ситуація була з сином, а Бафету можна було би ще при житті поділити гроші між трьома дітьми і хай роблять з ними що хочуть. Бо людський фактор все-одно працює і можуть очі один одному за гроші повиколупувати.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися