Мінфін - Курси валют України

Встановити
16 листопада 2023, 16:34

Фінляндія закриє половину пунктів пропуску на кордоні з росією

Фінляндія закриє чотири пункти пропуску на кордоні з росією через зростання кількості прохачів притулку з третіх країн, яких російські прикордонники пропускають зі свого боку без належних документів. Про це очільниця МВС країни Марі Рантанен оголосила на пресконференції, повідомляє Yle.

►Читайте телеграм-канал «Мінфіну»: головні фінансові новини

За її словами, міжнародні автомобільні пункти пропуску «Ваалімаа», «Нуйямаа», «Іматра» та «Ніірала» на фінсько-російському кордоні будуть закриті о 00:00 у ніч на п'ятницю та суботу.

Надалі заяви про надання міжнародного захисту можна буде подати на північних пунктах перетину кордону, які залишаються відкритими: «Вартіус», «Салла», «Куусамо» та «Рая-Йоосеппі».

Наразі обмеження діятимуть до 18 лютого 2024 року.

«Таке рішення було ухвалено на підставі висновків та інформації від прикордонників та інших відомств. Є явні ознаки того, що влада іноземної держави відіграла свою роль у прибутті (людей, — ред.), які незаконно перетнули кордон, — заявила Рантанен.

Прем'єр-міністр Фінляндії Петтері Орпо, зауважив, що уряд хотів серйозно відреагувати на те, що відбувається на кордоні.

Він констатував, що практика російських прикордонників змінилася, і вони почали пускати людей без належних документів через кордон.

Коментарі - 1

+
0
Три літри
Три літри
16 листопада 2023, 19:53
#
Практика відпрацьована ще в Білорусі
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися