Мінфін - Курси валют України

Встановити
4 листопада 2023, 14:09

В Україні з’явиться реєстр домашніх тварин. У Мінцифри розповіли про ветеринарний паспорт в «Дії»

Кабінет міністрів ухвалив постанову про запуск Єдиного державного реєстру домашніх тварин — собак та котів. Про це повідомляє пресслужба Міністерства аграрної політики та продовольства.

Кабінет міністрів ухвалив постанову про запуск Єдиного державного реєстру домашніх тварин — собак та котів.
Фото: pixabay.com

Читайте «Мінфін» в Instagram: головні новини про інвестиції та фінанси

Зазначається, що у реєстрі міститиметься інформація про кількість тварин в Україні, наявність вакцинації, дані ветеринарного паспорта та інформація про власника чи утримувача.

«Створення Реєстру дозволить зменшити кількість безпритульних тварин, а також наблизити українське законодавство до міжнародних стандартів», — йдеться в повідомленні.

Ветеринарний паспорт в «Дії»

Керівник з розвитку електронних послуг у Мінцифри Мстислав Банік на брифінгу пояснив, що рішення уряду передбачає створення єдиного реєстру домашніх тварин.

«Перший крок після ухвалення постанови — запуск Єдиного державного реєстру домашніх тварин. Коли реєстр буде достатньо наповненим можна буде говорити про ветеринарний паспорт в „Дії“. Оскільки є такий запит від суспільства, бо це значно спрощує життя. Насамперед для цього потрібне наповнення Реєстру якісними даними», — зазначив Банік.

Своєю чергою очільниця Держспоживслужби Ольга Шевченко зазначила, що ідентифікація і реєстрація домашніх тварин дозволяє покращити боротьбу зі сказом і відповідає нормам ЄС.

«Ідентифікація домашніх котів та собак — це вимога законодавства Європейського Союзу. На сьогодні в країнах ЄС на національному рівні не існує Єдиного реєстру тварин. Тому Україна фактично стане флагманом в цьому напрямку», — підкреслила Ольга Шевченко.

Реєстрація тварин буде безкоштовною

Заступник міністра аграрної політики та продовольства Денис Башлик уточнив, що реєстрація тварин буде безкоштовною та добровільною, її можна буде отримати як у державного, так і у приватного ветеринара.

Башлик зауважив, що реєстрація домашніх тварин розпочнеться тільки після запуску реєстру, про що Мінагрополітики повідомить окремо.

Запрошуємо на найбільшу конференцію з інвестицій від Мінфіну — Жити на відсотки.

Це унікальний шанс дізнатися про таємниці інвестицій від експертів: найактуальніші стратегії, практичні поради та можливість поповнити свій інвестиційний арсенал. Простими словами про важливе!

Приєднуйся до нас за цим посиланням !

Автор:
Роман Мирончук
Редактор стрічки новин Роман Мирончук
Пише на теми: Економіка, фінанси, банки, криптовалюти, інвестиції, технології

Коментарі - 4

+
+105
Kharakternyk
Kharakternyk
4 листопада 2023, 14:28
#
А згодом зʼявиться і цифровий реєстр людей, до якого підвʼяжуть цифрові гаманці і цифрові медичні карти.
+
+30
Три літри
Три літри
4 листопада 2023, 17:00
#
Це вже який по рахунку? Мінцірк не перестає радувати своїми гіперлупами.

«Створення Реєстру дозволить зменшити кількість безпритульних тварин, а також наблизити українське законодавство до міжнародних стандартів», — йдеться в повідомленні.

Це взагалі ніяк не вплине на кількість безпритульних тварин. А зазначених міжнародних стандартів взагалі не існує.

Єдине що цее дозволить це витрати частину бюджета на додавання у Дії ще одної непотрібної послуги. Як зараз люблять говорити інші популісти «замість дронів».

«Ідентифікація домашніх котів та собак — це вимога законодавства Європейського Союзу. На сьогодні в країнах ЄС на національному рівні не існує Єдиного реєстру тварин. Тому Україна фактично стане флагманом в цьому напрямку», — підкреслила Ольга Шевченко.

Тут пані Ольга мажуть через свою недоумкуватість заперечила все те що казав її начальник. :D
+
+30
Sergio1963
Sergio1963
5 листопада 2023, 0:44
#
Нарешті власники всюдисрущих псів будуть хоча би трохи прибирати за своїми улюбленцями!
+
+15
SZlats
SZlats
5 листопада 2023, 12:23
#
Боже какой треш пилим и пилим плодим департаменты реестры что война кончилась …
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися