Мінфін - Курси валют України

Встановити
24 жовтня 2023, 18:58

Україна веде переговори про фінансову підтримку від Єврокомісії на 18 мільярдів євро

Уряд України веде перемовини з Єврокомісією про надання 18 млрд євро у 2024 році для покриття дефіциту бюджету, що становитиме близько $42 млрд. Про це прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив під час пресконференції на Шостому Німецько-українському економічному форумі, повідомляє Укрінформ.

Уряд України веде перемовини з Єврокомісією про надання 18 млрд євро у 2024 році для покриття дефіциту бюджету, що становитиме близько $42 млрд.
Фото: pixabay.com

Читайте «Мінфін» в Instagram: головні новини про інвестиції та фінанси

«У майбутньому році ми очікуємо, що Єврокомісія підтримає Україну в сумі на 18 млрд євро. Ми ведемо зараз перемовини про це, оскільки потребуватимемо покриття дефіциту бюджету на тому ж рівні, на якому маємо цього року — у межах $42 млрд. З них 18 млрд євро цього року ми отримуємо від Єврокомісії. На наступний рік ми просимо про аналогічні дзеркальні заходи фінансової підтримки», — сказав він.

Водночас Шмигаль висловив вдячність Єврокомісії за підтримку євроінтеграційних ініціатив України та за фінансову допомогу.

Читайте також: Німецький концерн Rheinmetall та «Українська оборонна промисловість» утворили спільне підприємство

Німецько-український економічний форум

У Берліні стартував Шостий Німецько-український економічний форум, який зібрав понад 500 представників політикуму та бізнесу. Форум проходить під гаслом «Відновлення, розумне зростання та безпека».

Коментарі - 2

+
+30
Ranet
Ranet
24 жовтня 2023, 19:37
#
О предоставлении чего на сумму 18 лярдов идет речь? Подарка?
Не дает покоя один вопрос, вот украдут Шмыгаль и компания пусть 5% от этой суммы, так сказать в виде премии за полученный кредит, еще 10% выплатят отката тем кто дал.
Где потом найти этих шмыгалей, чтобы они отдали хотя бы проценты по кредиту?
+
0
SkrudjMacduck
SkrudjMacduck
25 жовтня 2023, 8:58
#
… всі на місці, і Тимошенниця, і Порошенко, і Кучма… один лиш втік. Бери їх теплими, в тебе ж всі доказиє, так впевнено сумами оперуєш.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися