Олександр Бондаренко, керуючий партнер Бюро інвестиційних програм (BIP), економіст, говорить про експортний потенціал України, що і куди ми експортуємо і які проблеми нашого від'ємного сальдо.
6 вересня 2023, 16:12
Україна не використовує експорт на повну. Що і куди ми експортуємо та на чому заробляємо найбільше (відео)
Джерело:
Мінфін
Коментарі - 5
Пшеница 8.4% вместо того чтоб перерабатывать в муку и продавать с наценкой 3 раза дороже
Кукуруза 16% можно использовать в животноводстве.
Так что вопрос не в «почему бы нам не перерабатывать и продавать продукт, а не сырье». А в том, почему для такого бизнеса не были сделаны условия, и как их создать.
давай продай муку в три рази дорожче на експорт, а ми тут всі подивимось, як ти пролетиш, як фанера над парижем!
продавати муку в три рази дорожче успішно вміють національні виробники в кожній окремій державі взятій і там якісь конкуренти з України їм зовсім не потрібні!!! перемолоти укр. зерно може якийсь там окремо взятий німець, француз чи зімбабвієць і без українських мукомелів…
По сути мы делаем муку и получаем минимум на 40% больше прибыли они лишь украинскую муку упаковывают и могут говорить что это сделано в Италии, но это лишь фасовка, но сырьё (мука, макароны) украинское.