Мінфін - Курси валют України

Встановити
18 січня 2023, 13:41

Фонд державного майна готує до продажу ще один морський порт

Фонд державного майна планує до кінця зими виставити на приватизацію Білгород-Дністровський морський торговельний порт. Про це розказав начальник регіонального відділення Фонду по Одеській та Миколаївській областях Олександр Славський.

Фонд державного майна планує до кінця зими виставити на приватизацію Білгород-Дністровський морський торговельний порт.
Фото: epravda.com.ua

►Читайте сторінку«Мінфіну» у фейсбуці: головні фінансові новини

«До кінця січня або у перших числах лютого ми зможемо виставити на аукціон Білгород-Дністровський морський торговельний порт», — розказав він.

Порт у Білгороді-Дністровському планували приватизувати ще до початку великої війни. Він був збитковим для держави та не приносив грошей навіть для виплати зарплат працівникам.

Білгород-Дністровський порт розташований на західному березі Дністровського лиману і в умовах війни з квітня використовується Україною як логістичний центр для портів на Дунаї. Він приймає вантажі на автомобілях та відправляє їх даль у вагонах.

Читайте: Фонд держмайна продав морський торговельний порт. Ціна — 201 мільйон гривень

У підсумку лише за пів року 2022 року підприємство обробило більше вантажів, ніж за останні три роки загалом.

Нагадаємо

Як писав раніше «Мінфін», 17 січня Фонд державного майна України продав морський торговельний порт Усть-Дунайськ, розташований біля входу в Кілійське гирло Дунаю.

Коментарі - 1

+
+11
energy1
energy1
18 січня 2023, 19:27
#
Якщо цей порт «в умовах війни з квітня використовується Україною як логістичний центр для портів на Дунаї» і з 2022 р. значно більше обробляє вантажів, то рішення про його продаж буде на шкоду економіці країни.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися