Мінфін - Курси валют України

Встановити
4 січня 2023, 8:55

Ціни на нафту продовжили падіння. Brent подешевшала до $81,93 за барель

Ціни на нафту продовжують знижуватись після падіння більш ніж на 4% за підсумками попередньої сесії. Про це пише Bloomberg.

Ціни на нафту продовжують знижуватись після падіння більш ніж на 4% за підсумками попередньої сесії.
Фото: depositphotos

► Читайте «Мінфін» у фейсбуці: головні фінансові новини

Ситуація на ринку

Тиск на ринок мають сумніви трейдерів щодо перспектив попиту на нафту в Китаї, де залишається висока захворюваність covid-19 після зняття основної частини карантинних обмежень.

«Ми вважаємо, що попит на сировинні товари в Китаї залишиться слабким у першому кварталі року, що розпочався, враховуючи спад у сфері нерухомості, нову хвилю захворюваності covid-19 і слабкий експортний попит», — зазначає аналітик Capital Economics Керолайн Бейн.

Тим часом побоювання нестачі енергоресурсів на світовому ринку в зимовий період, які підтримували ціни в останні місяці, послаблюються, враховуючи м'якшу, ніж очікувалося, зимову погоду в США та Європі, зазначає Bloomberg.

Читайте: Доходи Росії від експорту нафти впали до мінімуму 2022 року — Bloomberg

Торги на біржі

Вартість березневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures у середу становить $81,56 за барель, що на $0,54 (0,66%) нижче за ціну на закриття попередньої сесії. За підсумками торгів у вівторок ці контракти подешевшали на $3,81 (4,4%), до $82,1 за барель.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на лютий на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) зменшилася на цей час на $0,63 (0,82%) — до $76,30 за барель. На час закриття попередніх торгів вартість цих контрактів знизилася на $3,33 (4,2%), до $76,93 за барель.

За підсумками 2022 року Brent подорожчала на 10,5%, WTI — на 6,7%.

Коментарі - 5

+
+30
Я Саня
Я Саня
4 січня 2023, 9:54
#
«в Китаї, де залишається висока захворюваність covid-19 після зняття основної частини карантинних обмежень.»
так як так, нам розповідали як ми маємо рівнятися на китай, які ми дурні, що не виконуємо рішень наших самих мудрих чиновників про різні маразматичні карантинні обмеження, казали, а от дивіться як в китаї, а маємо вірити в науково медицину, і що тепер, китай обгадився, де вибачення від ляшка? степанова? комаровського? Що мовчите? Чи будемо і далі гвалтувати здоровий глузд? Чи можливо повернемося до розуму, а не до хотілок вакцинаторів?
+
0
yarg
yarg
4 січня 2023, 10:32
#
Де вибачення і грошові компенсації від тусовки активаків ? Через них померли тисячі людей. Платити хто буде ?
+
0
Я Саня
Я Саня
6 січня 2023, 0:04
#
Я нічого не зрозумів. Набір слів)))
+
0
yarg
yarg
6 січня 2023, 9:56
#
Пояснюю
діяльність тусовки антивакцинаторів , підтримуваних державами та корпораціями призвела до десятків і сотень тисяч смертей. Людей залякали , висміяли — вони в результаті не вакцинувались , не віднеслись серйозно до хвороби і померли.
Керівники антивакцинаторів на цьому заробили. Це ясно.
Але хто буде платити компенсації родичам померлих ? Тільки керівники — чи і рядові антивакцинатори ? Ось у чому головне питання.
+
0
Я Саня
Я Саня
6 січня 2023, 10:44
#
1. «підтримуваних державами» це ж якими?))) Навпаки всі держави світу навязували примус, як і корпорації, бо це було вигідно.
2. «сотень тисяч смертей». Як показала війна в Україні, все це інформаційні маніпуляції. За 10 місяців у нас ковід не тільки не збільшився, а і кратно зменшився, що показало недолугість не тільки вакцинаторів, а і карантинщиків, масочників (я не проти масок але їх носити мають виключно працівники, що контактують з клієнтами і суворо згідно правил) і т.д.
3. «не віднеслись серйозно до хвороби і померли». Багато країн вже визнали смерті від вакцин та відмовилися від них. Ця афера скоро розвінчається
4. «Тільки керівники — чи і рядові антивакцинатори ?»
Повна маячня. Навіть як би це було правдою, то довести зв"язок неможливо. А от смерті від вакцинування довести можна, важко, бо вакцинатори їх старанно замовчують і приперти до стінки дуже складно, але це роблять. А скільки вмирає тихо-мирно одному Богу відомо.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися
 
сторінку переглядає 1 незареєстрований відвідувач.