Мінфін - Курси валют України

Встановити
1 грудня 2022, 18:00

НБУ хоче зрозуміти стратегію банків з іноземним капіталом

Банки з іноземним капіталом наразі зайняли вичікувальну позицію. Про це в інтерв'ю Forbes Україна повідомив голова НБУ Андрій Пишний.

Банки з іноземним капіталом наразі зайняли вичікувальну позицію.
Фото: bank.gov.ua

Підписуйтесь на «Мінфін»вInstagram: головні новини про інвестиції та фінанси

Деталі

«Вона по суті передбачає вихід із ризикових активів, результатом чого є максимальні залишки коштів у депсертифікатах. Це вже є предметом окремої розмови з частиною ринку з іноземним капіталом», — заявив очільник Нацбанку.

Пишний сказав, що НБУ хотів би зрозуміти стратегію цих банків. На його думку, міжнародні банки повинні перейти від стратегії вичікування і захисту до стратегії пошуку свого місця в умовах військової економіки.

«… Ми б хотіли почути яку вони мають стратегію в цій війні. Чи передбачає вона те лідерство, в тому числі моральне, на яке банки з іноземним капіталом обґрунтовано претендували в мирний час. Ми вже зараз маємо поступово будувати плани на майбутнє і розробляти стратегії кредитування та підтримки портфеля» — пояснив голова НБУ.

Читайте також: Пишний розповів, чи планує Нацбанк повертатись до плаваючого курсу

Він також додав, що банки з іноземним капіталом мають, нарешті, реалізувати рішучі заяви та «вийти з зануреного по лікті в крові українців російського ринку, дотичність до якого таких поважних європейських компаній — отруйна».

Коментарі - 2

+
+15
Mr Bungle
Mr Bungle
1 грудня 2022, 18:36
#
Стратегия- вывод капитала, откуда я знаю?
+
0
SergeyNina
SergeyNina
3 грудня 2022, 19:44
#
А какая должна быть ещё позиция? Выводить активы и закрываться что ли им. Или раздавать кредиты кому попало.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися