Мінфін - Курси валют України

Встановити
23 квітня 2022, 18:49

Олег Тіньков хоче продати частку у групі «Тінькофф»

Олег Тіньков веде переговори про продаж 35% частки в TCS Group (група «Тінькофф»), яка оформлена на сімейний траст, повідомляє РБК з посиланням на джерела. Ця структура володіє Тінькофф банком, «Тінькофф Страхування» та іншими активами.

Олег Тіньков веде переговори про продаж 35% частки в TCS Group (група «Тінькофф»), яка оформлена на сімейний траст, повідомляє РБК з посиланням на джерела.
Фото: BBC

За даними джерел агентства, Тіньков намагається продати частку в TCS і вже пропонував її потенційним покупцям, але цей процес розпочався ще до нападу Росії на Україну та запровадження жорстких санкцій проти бізнесмена.

Вони також стверджують, що фундатор банку хоче нормально жити «не тут і не залежати від тих, хто зараз керує країною».

Тіньков, війна та санкції

Тіньков 19 квітня висловився різко проти війни з Україною, зазначивши, що не бачить «жодного бенефіціара» того, що відбувається. Він висловив упевненість у тому, що 90% росіян виступають проти війни.

У той же день банк випустив повідомлення про те, що не коментуватиме особисту думку Тинькова, оскільки той «уже багато років не є особою, яка приймає рішення в компаніях групи „Тінькофф“, давно не був у Росії і всі останні роки займається питаннями свого здоров'я». Напередодні Тінькофф банк оголосив про плани провести ребрендинг.

Тіньков, який останнім часом перебував у Лондоні, опинився під британськими санкціями, але не потрапив під санкції США та Євросоюзу. TCS Group та Тінькофф банк також уникли обмежень.

Коментарі - 1

+
+15
Олександр Грицкевич
Олександр Грицкевич
23 квітня 2022, 19:18
#
Так він і раніше хотів продати, але напостой завищував ціну)
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися