Мінфін - Курси валют України

Встановити
8 березня 2022, 18:46

Україна приєднується до європейської енергосистеми

Процес синхронізації української енергетичної системи з європейською ENTSO-E перебуває на завершальній стадії. Про це повідомив міністр енергетики України Герман Галущенко.

Російський газ, європейська енергосистема, незалежність країни
фото: focus.ua

Про що йдеться

«Зараз закінчується технічна підготовка синхронізації. Вона має завершитись протягом найближчих декількох днів. Ми очікуємо, що у найближчий тиждень має відбутись наше приєднання», — зазначив міністр.

Герман Галущенко підкреслив, що Україна впевнено рухається у напрямку зміцнення своєї енергетичної незалежності. Міністр висловив сподівання, що Європа також піде відповідним шляхом і відмовиться, зокрема, від російського газу.

«Ми попереджали, що Росія використовує газ як зброю. І от сьогодні ця зброя вже на наших вулицях… Європейці просто мають прийняти для себе рішення. Вони просто мають відмовитися від закупівлі російського газу і нафти. Можливості для диверсифікації є», — додав він.

Очільник Міненерго підкреслив, що європейські країни повинні у своїй політиці керуватися новими реаліями, з якими зіштовхнувся увесь світ 24 лютого, коли Росія здійснила військове вторгнення на територію України.

Читайте також: Що вже втратила Росія за два тижні війни в Україні

Як писав «Мінфін», у Конгресі США вже підготовлено законопроект про заборону імпорту російської нафти. Він також передбачає призупинення нормальних торговельних відносин із Росією.

Автор:
Світлана Тартасюк
Журналіст Світлана Тартасюк
Пише на теми: Банки та банківські продукти, нерухомість, ринок праці, бізнес, фінанси, інвестиції

Коментарі - 2

+
+90
bonv
bonv
8 березня 2022, 18:48
#
Нехай здохнуть орки зі своєю бензоколонкою.
+
+30
BEZE
BEZE
8 березня 2022, 21:35
#
В муках
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися