Мінфін - Курси валют України

Встановити
14 лютого 2022, 15:03

Fitch погіршив прогноз по держбанкам України з «позитивного» на «стабільний»

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings погіршило прогноз державних Приватбанку, Ощадбанку, Укрексімбанку та Укргазбанку з «позитивного» на «стабільний» та підтвердило на рівні «B» їх кредитні рейтинги в іноземній та національній валюті. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Fitch
Фото: ЕРА

►Підписуйтесь на сторінку «Мінфіну» у фейсбуці: головні фінансові новини

Fitch також підтвердив кредитний рейтинг Прокредит Банку на рівні «B+» та погіршив його прогноз з «позитивного» на «стабільний».

Прогноз було змінено з урахуванням підвищених ризиків для зовнішнього фінансування, спричинених посиленням геополітичної напруги у відносинах із Росією.

Раніше Fitch Ratings знизило прогноз довгострокового кредитного рейтингу України в іноземній валюті з «позитивного» на «стабільний» і підтвердило рейтинг на рівні «B».

Що означають рейтинги

Рівень «B» — це середній рейтинг стійкості банку, він означає, що емітент платоспроможний, але несприятливі економічні умови найімовірніше негативно вплинуть на його можливості та готовність здійснювати виплати за боргами.

Найвищий рейтинг Fitch позначається літерою «А». Літерами «C», визначають емітентів, які вже близькі до дефолту.

Читайте також: Євробонди України знову впали у ціні, а ставки по бумагам піднялись до 10−16%

Коментарі - 2

+
0
kashpirovsky
kashpirovsky
14 лютого 2022, 17:58
#
Если войска не поразводят дядки у пиджаках то считай уровен С не загорами.
+
0
Алексей Сахаров
Алексей Сахаров
14 лютого 2022, 23:23
#
Ну так это же гос банки, помянём и всё…, а то мы уже как при совке больше 80% принадлежит гос банкам, а где свободный рынок, если бы они их преватизировали, было бы проще
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися