Мінфін - Курси валют України

Встановити
6 жовтня 2021, 9:00

У Мінфіні заговорили про перегляд макропрогнозу. Проєкт держбюджету-2022 можуть змінити

У Міністерстві фінансів не виключають можливість перегляду макроекономічних показників, на підставі яких розраховувався проект держбюджету на 2022 рік. Уряд має таке право. Про це в інтерв'ю РБК-Україна розповів міністр фінансів Сергій Марченко.

У Міністерстві фінансів не виключають можливість перегляду макроекономічних показників, на підставі яких розраховувався проект держбюджету на 2022 рік.
https://www.epravda.com.ua/

Підписуйтесь на телеграм-канал «Мінфіну»: головні фінансові новини

Перегляд макропрогнозу

«Будемо виходити з того, наскільки це вплине на бюджет. Якщо у нас буде вище ВВП, це відразу позначиться на доходах, але інфляція відіб'ється і на витратах. До макропрогнозу потрібно підходити ретельно і акуратно, зважуючи кожну цифру», — підкреслив міністр.

Читайте також: Курс гривні, ВВП та зарплатня медикам. Глава Кабміну озвучив основні показники бюджету-2022 (відео)

Марченко вважає, що інфляційні показники, закладені в держбюджеті на наступний рік, — адекватні. У Мінфіні розраховують на спадний інфляційний тренд, який, як вважає міністр, буде до кінця цього року і продовжиться в наступному році.

Крім того, чиновник уточнив, що прогнози можуть змінитися з урахуванням нової реальності сировинних ринків і ситуації в США і Китаї.

«Це все впливає на наш експорт і імпорт. Але в цілому, якщо взяти інклюзивної нашу економіку, ми досить непогано себе показуємо в цьому році. Це поки не відбилося на показниках ВВП. Але сподіваюся, що в III-IV кварталі буде більш істотне зростання, бачимо для цього всі підстави «, — сказав Марченко.

Нагадаємо

Кабінет міністрів на позачерговому засіданні 31 травня 2021 року ухвалив бюджетну декларацію на 2022−2024 роки та Прогноз економічного і соціального розвитку України на 2022−2024 роки.

Коментарі - 2

+
+15
bonv
bonv
6 жовтня 2021, 9:56
#
А потім, по ходу року, знову будете переглядати свій оптимістичний прогноз.
+
0
bonv
bonv
6 жовтня 2021, 10:04
#
У нашого уряду думки не плутаються! Тому що рідкі й прямі.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися