Мінфін - Курси валют України

Встановити
16 вересня 2021, 10:01

Головні події на фондових біржах 15 вересня: Ринок в очікуванні засідання ФРС

15 вересня американський фондовий індекс S&P500 зріс на 0,85%, закрившись на позначці 4480 пунктів.

15 вересня американський фондовий індекс S&P500 зріс на 0,85%, закрившись на позначці 4480 пунктів.►Підписуйтесь на сторінку «Мінфіну» на фейсбуці: головні фінансові новиниСеред найбільших компаній США лідерами зростання стали акції компанії Exxon Mobil, які зросли на 3,3%, і акції Comcast Corporation, що піднялися на 2,5%.
Фото: pixabay

►Підписуйтесь на сторінку «Мінфіну» на фейсбуці: головні фінансові новини

Серед найбільших компаній США лідерами зростання стали акції компанії Exxon Mobil, які зросли на 3,3%, і акції Comcast Corporation, що піднялися на 2,5%.

У лідерах зниження опинилися акції Facebook, що втратили за підсумками дня 0,6%, і акції компанії Cisco Systems, що знизилися на 0,5%.

Технічні фактори

У середу ніяких значимих подій для ринку США не відбулося. Але фондовий ринок Америки при цьому почав йти вгору. Причина по якій це відбулося ймовірно криється чисто в технічних факторах.

Читайте також: «Компанії-пустушки»: як купити долар дешевше долара

Перше це те, що після досить затяжного зниження, фондовий ринок США опинився в стані «перепроданості». І друге — це те, що у вівторок індекс S & P500 досяг технічної підтримки всередині свого локального тренду зростання. І найімовірніше саме ця підтримка і зупинила ринок від подальшого зниження.

Учасники ринку не наважилися продавлювати ринок нижче трендової підтримки без явного для цього приводу. На Уолл-Стріт зараз чекають на наступному тижні засідання ФРС, яке повинно внести більше ясності щодо майбутньої політики регулятора.

У проміжку, важливими для ринку будуть дані по роздрібних продажах у США за серпень, на основі яких ринок зможе точніше судити про силу американського споживача.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися