Мінфін - Курси валют України

Встановити
17 серпня 2021, 17:54

Акції китайських технокомпаній обвалилися через нові заборони

Акції китайських технологічних компаній помітно падали на торгах у вівторок, 17 серпня. Про це пише РБК.

Акції китайських технологічних компаній помітно падали на торгах у вівторок, 17 серпня.
Фото: rbc.uа

►Підписуйтесь на сторінку «Мінфіну» на фейсбуці: головні фінансові новини

Торги на біржах

Акції Alibaba подешевшали на 3,7% — до $176 на Нью-Йоркській фондовій біржі.

Папери китайської соцмережі Weibo обвалилися на 10% — до $ 45,6, акції JD.com — на 3,6% — до $ 64,3, а Pinduoduo — на 3,9% — до $ 78,9.

Читайте також: Уряд Китаю купив частки в «дочках» китайських IT-гігантів

Нові заборони

Розпродаж китайських паперів почався після того, як Державна адміністрація з регулювання ринку Китаю (SAMR) опублікувала проєкт правил, спрямованих на запобігання недобросовісній конкуренції в інтернеті.

Набір правил досить широкий — від заборони на використання компаніями даних про роботу конкурентів до виключення фальшивих відгуків про товари.

Чергове посилення регулювання в секторі похитнуло довіру інвесторів, відзначає Bloomberg. Голова Комісії з цінних паперів і бірж США (SEC) Гері Генслер в понеділок попередив про ризики інвестування в китайські компанії.

Він попросив співробітників SEC взяти паузу при затвердженні IPO китайських дочірніх компаній, які емітенти з КНР використовують для лістингу акцій в США, оскільки необхідно, щоб в інвесторів було більше інформації про те, як структуровані ці компанії.

Всього за шість місяців індекс Nasdaq Golden Dragon China, який відстежує акції 98 найбільших китайських компаній з лістингом в США, пройшов шлях від рекордного максимуму до падіння майже на 50%.

У вівторок значення індексу склало 10183 пункту.

Передісторія

Китайська влада посилили контроль над технологічними компаніями країни з листопада минулого року, в тому числі ввели нові правила, що регулюють збір даних користувачів.

На думку регуляторів, дані, зібрані китайськими технологічними компаніями, можуть бути скомпрометовані в результаті більш докладного розкриття інформації, пов'язаної з лістингом на біржах США.

Влада також розробляє заходи проти неналежного збору і використання даних для захисту інтересів користувачів.

Читайте також: Китай посилить нагляд за компаніями, акції яких котируються на закордонних біржах

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися